Ratoborni Korzikanci divljali na pariškim ulicama

Okršaj navijača Bastije i policije

Ratoborni Korzikanci divljali na pariškim ulicama

Oko 18.000 navijača Bastije stiglo je u glavni grad Francuske u kojem se igralo finale Kupa Francuske, a jedna grupa gostujućih navijača sukobila se s policijom pred duel PSG-a i Bastije.

PSG je sa 4:0 pobijedio tim sa Korzike, a najzaslužniji za trijumf Parižana bili su Ibrahimović i Cavani, koji su postigli po dva gola.

Ipak, na ulicama glavnog grada Francuske, prije meča viđen je pravi ulični rat u okršaju navijača Bastije i policije. Plasman u finale njihovog kluba, izazvao je ogromno interesovanje pristalica kluba s Korzike, a u francusku prijestolnicu ih je stiglo između 15 i 18 hiljada.

Snage reda nisu bile dovoljne da kontrolišu toliki broj gostujućih pristalica, među kojima je bilo i veoma ratobornih huligana, koji su se sukobili s pripadnicima policije u nekoliko navrata. U tuči su korištene baklje i kamenice, a stradali su i neki od okolnih kafića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.