Nikada nije vodio klub, ali je odbio veliki posao jer smatra da će naslijediti Ancelottija u Realu

Želi posao u Real Madridu

Nikada nije vodio klub, ali je odbio veliki posao jer smatra da će naslijediti Ancelottija u Realu

Esmer Oštraković

Nevjerovatna situacija desila se prije nekoliko dana kada je Raul Gonzalez odbio ponudu za svoj prvi profesionalni angažman u karijeri.

Naime, Raul trenutno radi u Real Madridu, ali naravno ne u seniorskoj ekipi, te je trener u Castilli Real Madrida.

On je prije nekoliko dana dobio ponudu od još jednog kluba za koji je nastupao, a radi se o ekipi Schalke 04.

Uprava ovog kluba ponudila je Raulu prvi seniorski posao, ali je sve odbio bivši nogometaš Real Madrida, a sve zbog jednog razloga.

Raul ne želi da radi bilo gdje drugo, već smatra da treba da ostane u Real Madridu, te da će biti nasljednik Ancelottija.

Iako je, kako navodi španska Marca, ponuda Schalke bila jako dobra, Raul ne želi otići iz Real Madrida jer misli da će biti sledeći trener ovog kluba.

Oglasi

Veoma je teško govoriti o tome da li će Raul dobiti priliku da vodi prvi tim Real Madrida, posebno odmah nakon Ancelottija.

Ipak, on vjeruje u to da hoće, te je to glavni razlog zbog kojeg je odbio sjajnu ponudu koju su mu poslali iz Schalkea.

On je ovaj klub napustio kao pravi heroj, a razlog je naravno profesionalizam i sve ono što je pružio dok je nastupao za njih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poštovanje koje za njega imaju iz Schalkea je ogromno, te su se nadali da će doći i pomoći im u teškim trenucima u kojima se nalaze.

Ipak, to se neće desiti, jer Raul Gonzalez smatra da je njegova sudbina usko vezana samo za jedan klub, a to je Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi