Procurili svi detalji razgovora: Perez legende Reala nazivao prevarantima, dotakao se i Ikerove Sare

Oglasio se i Perez

Procurili svi detalji razgovora: Perez legende Reala nazivao prevarantima, dotakao se i Ikerove Sare

Edmir Škorić

Iker Casillas i Raul Gonzalez divje su istinske legende Real Madrida, ali su doslovno protjerani iz kluba.

Navodno su i golman i ponajbolji strijelac u povijesti Reala imali loš odnos s predsjednikom Florentinom Perezom, a sada se pojavio snimak od prije nekoliko godina, kada je prvi čovjek najtrofejnijeg evropskog kluba izvrijeđao dvije legende, ali i druge nogometaše, a zatim u usta uzeo i Ikerovu bivšu djevojku Saru Carbonero.

"Casillas nije dovoljno dobar da bi bio golmana Reala. Tako je, šta da kažem? Nikad nije bio dovoljno dobar. Bio je naša najveća pogreška. Ali ima onih koji ga vole i dive mu se. Oni ga brane i u dobru i u zlu. Pa, on je jedan od najvećih varalica kluba. Drugi je Raul", navodna je izjava Pereza 2006. godine, koju je prenijela i Marca.

Predsjednik Reala također je kritikovao nogometaše, i to u širem kontekstu.  "Nogometaši su vrlo sebični. Ne možeš na njih računati ni za šta. Ko im vjeruje, griješi. Uvijek te mogu prevariti. Imam užasno mišljenje o igračima", govorio je Perez.

Zanimljivo, Perez je tada u usta i to u lošem kontekstu uzimao i djevojku Ikera Casillasa, novinarku Saru Carbonero.

Oglasi

"Ova djevojka... Nimalo joj ne vjerujem. Te djevojke, znate za čim već tragaju. One su lude za slavom", govorio je Perez tada.

Važno je dodati da su to bile riječi izrečene nedugo nakon što je napustio klub 2006. godine. Na svoje se mjesto vratio tri godine kasnije i danas je prvi čovjek Reala.

Raul je legenda Real Madrida. Debitovao je za tim koji je vodio tadašnji trener Jorge Valdano u dobi od 17 godina i 4 mjeseca, kao najmlađi igrač u povijesti kluba. U prvom timu Reala je dao 323 gola na 741 utakmicu, a danas radi u omladinskim selekcijama kraljevskog tima.

Casillas je veći dio karijere proveo u Realu, prije nego je otišao u Porto. Odigrao je preko 500 utakmica za kultni madridski klub. Peterostruki je španski prvak, dvostruki osvajak Kupa Španije i četverostruki osvajač Superkupa Španije.

Real je kasnije demantovao navode da je Perez vrijeđao klupske legende i tvrde da stvari objavljene u medijima nemaju veze s istinom.

A šta je o svemu rekao sam Perez?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Objavljeni citati dolaze iz razgovora koje je tajno snimio novinar Jose Antonio Abellan, koji ih godinama bezuspješno pokušava prodati", rekao je Perez .

"Iznenađujuće je sada, unatoč vremenu koje je prošlo, da su to danas objavile novine El Confidencial. To su izolirane fraze izvučene iz širokog konteksta u kojem su izgovorene, dodao je prvi čovjek Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Znaci perez sprcio saru haha
5 0
makelele
Ruku na srce, sto se tice Sare, Ikerove tadasnje supruge, bio je 100% u pravu. hehe
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti