PSG daje bolesne cifre, ali su za mladog dragulja poslali ponudu koja je uvrijedila predsjednika

Glatko su odbijeni

PSG daje bolesne cifre, ali su za mladog dragulja poslali ponudu koja je uvrijedila predsjednika

E. Ganibegović

PSG je poznat kao klub s ogromnim kapitalom koji se ne libi trošiti novac na dovođenje pojačanja ili na plate fudbalera. Upravo su oni kreatori dva od tri najskuplja transfera u historiji (Neymar i Mbappe).

Iako su u stanju da ponude ogromne cifre novca za igrača kojeg žele, čelnici PSG-a bili su poprilično škrti kada je u pitanju zlatno dijete francuskog fudbala.

Ponudili su za njega samo 10 miliona eura. Naravno, ozbiljan je to novac, no u današnjem fudbalu predstavlja gotovo sitniš za najbogatije klubove.

U pitanju je Rayan Cherki, mladi fudbaler Lyona kojem se predviđa blistava karijera.

Ponuda je navela predsjednika Lyona da javno kaže da su rivali u prvenstvu, s neograničenim budžetom za transfere koji su obezbijedili katarski investitori, dali "uvredljivu" ponudu.

"Imao sam dugu raspravu s Naserom Al-Khelaifijem (predsjednikom PSG-a, op. a), koji me nazvao da pita da li želimo ili ne pregovaramo za Rayana Cherkija.

Oglasi

Rekao sam mu ne, a Nasser mi je rekao da je gotovo, te da se PSG neće vratiti s drugom ponudom.

Zahvalio sam mu se što me direktno kontaktirao. Nismo željeli sjesti za pregovarački sto, ali ponuda koju smo dobili je bila uvredljiva", rekao je Jean-Michel Aulas, prenosi Sport Bible.

Uprkos tome što je 19-godišnjak, već četvrtu sezonu je član prvog tima Lyona i do sada je na 82 nastupa postigao 10 golova i podijelio 13 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, mladi je reprezentativac Francuske. Za U-21 selekciju ove zemlje nastupio je sedam puta i postigao četiri pogotka.

Ima alžirsko porijeklo i pasoš te afričke zemlje, pa u budućnosti bi eventualno mogao i promijeniti reprezentaciju te zaigrati pod zastavom zemlje svojih korijena. 

Top Komentari

retro
U moru ovih silnih "zvijezda" ovaj momak vrijedi bar 30mil gledao sam ga i mislim da ce boti beton igrac...tehnika brzina sut inteligencija sigurno ce bit beton igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi