Hakim Ziyech ima novi klub! Večeras stigao na ljekarske preglede, sutra potpisuje

Seli u Francusku

Hakim Ziyech ima novi klub! Večeras stigao na ljekarske preglede, sutra potpisuje

E. Škorić

Marokanski reprezentativac Hakim Ziyech napustit će, makar privremeno, londonski Chelsea. Nova destinacija je grad svjetlosti.

L'Équipe večeras izvještava da PSG želi potpisati veznjaka Hakim Ziyecha prije kraja januarskog prijelaznog roka koji traje u Francuskoj do sutra navečer.

Uveliko traju pregovori dva kluba. Sam 29-godišnjak je oduševljen s obzirom na to da mu je minutaža značajno smanjena u Londonu, a raduje se novom izazovu u jednom od najjačih timova svijeta sa pregršt velikih zvijedza.

Pregovori brzo napreduju, javljaju mediji u Francuskoj, a PSG bi do sutra trebao sve završiti. Zapravo, možemo reći da je sve gotovo jer je igrač već u Parizu na ljekarskim pregledima, a onda će staviti potpis. Ziyech bi stigao kao zamjena za Pablu Sarabiju.

Bivši igrač Ajaxa bio je na Stamford Bridgeu posljednje dvije i pol sezone, upisao je tek nešto manje od 100 nastupa u tom razdoblju, postigao 14 golova i usput osvojio Ligu prvaka.

Chelsea i PSG trebaju još samo da dogovore detalje posla. Za sada se radi o posudbi do kraja sezone, ali i bez prava otkupa.

Za Ziyecha, koji ima s Chelseajem ugovor do ljeta 2025. godine, interes je pokazao i Manchester United, htio ga je i Milan, ali ipak će po svemu sudeći pojačati francuskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On će biti jedno od dva bitna pojačanja Parižana ove zime, pošto se očekuje dolazak sjajnog stopera Milana Skriniara iz Intera.

PSG je trenutno lider u Ligi 1, ide prema novoj tituli, ali imat će jako zahtjevne mečeve na početku nokaut faze Lige prvaka pošto će se sastati s Bayernom. Glavni cilj PSG-a je osvajanje Lige prvaka, zbog čega se svaki prijelazni rok dovode vrhunski igrači...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi