Rayo preokrenuo u Kataloniji, ali ostao bez čitavog plijena

Primera

Rayo preokrenuo u Kataloniji, ali ostao bez čitavog plijena

Edmir Škorić

Nogometaši Espanyola i Rayo Vallecana remizirali su rezultatom 2:2 u 33. kolu španske Primere.

Espanyol i Rayo Vallecano su među onim klubovima koji kraj sezone dočekuju mirno, bez prevelikih ambicija, jer će u svakom slučaju ostati bez pozicija koje vode u Evropu, a ispasti ne mogu.

Stoga je u Kataloniji duel Espanyola i Raya bio više revijalnog karaktera. Stuani je već nakon tri minute doveo Katalonce u vodstvo, ali su gosti do odlaska na odmor izjednačili. Rezultat je poravnao Falque u 43. minuti.

Prvo vodstvo Rayu je donio Larrivey, koji je postigao gol za 2:1 u petoj minuti drugog dijela, ali se domaćin do kraja izvukao. U završnici, odnosno u 88. minuti, Colotto je postavio konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 33. kolo:
Espanyol - Rayo Vallecano 2:2 (Stuani 3, Colotto 88/ Faque 43, Larrivey 50)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.