Barcelona pred kraj do boda u Vallecanu, ali će u Kataloniji biti kivni na sudije!

Kiks izabranika Xavija Hernandeza

Barcelona pred kraj do boda u Vallecanu, ali će u Kataloniji biti kivni na sudije!

E. Ganibegović

Utakmicu u okviru 14. kola španske Primere danas su igrali Rayo Vallecano i Barcelona. Bodovi su podijeljeni, a rezultat je glasio 1:1.

Prvu ozbiljniju šansu imao je domaći tim. Igrala se 10. minuta kada Unai Lopez šutira, no sjajno brani Ter Stegen.

Četiri minute kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Barcelone. Domaćin je tražio penal, no nije ga dobio.

Stole Dimitrievski spašava gol Raya u 27. minuti. Lamine Yamal je bio u solo prodoru i šutirao, no brani makedonski golman.

Do prednosti Rayo Vallecano dolazi u 39. minuti. Odbila se jedna lopta, na nju natrčava Unai Lopez i plasira je u mrežu gostiju za 1:0 što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta igre.

Oglasi

Dvanaest minuta igre u nastavku trebalo je Barceloni da napravi veliku šansu. Pedri je dočekao jednu loptu u kaznenom prostoru rivala, no šutira iznad gola.

Igrala se 82. minuta kada je Barcelona stigla do poravnanja. Lejeune je pokušao da izbije loptu, no uspio ju je ubaciti u svoju mrežu za konačnih 1:1.

U nadoknadi vremena koja je trajala devet minuta gledao se VAR, ali Barceloni nije dosuđen penal. Gundogan je podvalio loptu Raphinhi, dolazi do kontakta s igračem domaće ekipe, ali suci nisu pokazali na 11 metara i sigurno će u Kataloniji zbog toga biti kivni na sudiju. 

Barcelona je s 31 bodom sada treća. Atletico Madrid s 28 ima šansu da ih preskoči jer ima dvije utakmice manje.

Oglasi

Također, Girona s 34 i Real Madrid s 32 boda i utakmicom manje imaju šansu da se dodatno udalje. Real Madrid sutra gostue kod Cadiza, dok za dva dana Girona dočekuje Bilbao.

Rayo Vallecano je s 19 bodova na osmoj poziciji, no do kraja ovog kola mogu ga preskočiti Las Palmas i Valencia.

U petnaestom kolu će drugog dana decembra Rayo Vallecano gostovati u Baskiji kod Athletica, dok će Barcelona dan kasnije ugostiti Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 14. kolo:

Rayo Vallecano - Barcelona 1:1 (Unai Lopez 39'; Lejuene 82' (AG))

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Ovi jadnici katalonski nikog jos nisu nadigrali ove sezone. Bijednici pobjeđuju što uz pomoć sudija što uz nenormalnu sreću...
6 3
user1620593935
Da je Real u pitanju bio bi penal. Standardno. U zadnjih 50 utakmica La Lige, Barci svirana samo 2 penala. Smecari Madridski
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi