Barcelona gubi, a sve bliže tituli

Katalonci izgubili od Rayo Vallecana

Barcelona gubi, a sve bliže tituli

E. Škorić

Real Madrid jučer je neočekivano izgubio od Girone, a dan kasnije razočarala je i Barcelona, koja je sa 2:1 poražena od Rayo Vallecana. No, Katalonci ne treba da se brinu, imaju i dalje velikih 11 bodova prednosti i samo je pitanje kada će postati novi prvaci svoje zemlje.

Imala je Barcelona dosta slabih partija u proteklom periodu, te je od mogućih 12 na posljednja četiri meča osvojila tek pet bodova u La Ligi. 

Da je sve to Real Madrid znao da kažnjava, sada bi već uveliko bio u igri za titulu, no ovako u Kataloniji nemaju razloga za brigu jer su u prednosti od velikih 11 bodova samo sedam kola prije kraja.

Igrači Barcelone ne bi trebali da se opuštaju, ali očito je sada kada je prvenstveno uveliko riješeno Xaviju teško motivisati svoje igrače, kojima je jasno da će osvojiti titulu i da je samo pitanje kada će to da se dogodi. Uostalom, da je Real sinoć dobio Gironu, nema sumnje da bi rezultat večerašnjeg duela s Rayom bio potpuno drugačiji, uz dužno poštovanje ekipi koja je sasvim zasluženo došla noćas do sva tri boda.

Rayo je večeras slavio, što mu je najvažnije, te je sa 43 boda zasjeo na deveto mjesto. Vrlo lako bi se mogao uključiti čak u borbu za peto i šesto mjesto, čime bi imali priliku da zaigraju u Evropi, iako je od početka sezone osnovni cilj bio opstanak u ligi.

Oglasi

Da se osvrnemo i na pogotke, a bilo ih je tri, od čega jedan u prvom, a dva u drugom dijelu. Alvaro Garcia je zatresao mrežu Barcelone u 19. minuti. Primio je loptu na lijevoj strani šesnaesterca i sa 12 metara preciznim udarcem pogodio dalji ugao Ter Stegena. Svemu je prethodila greška Gavija koji je izgubio loptu. Malo prije toga Pedri je izgubio loptu, ali je Ter Stegen tada odbranio udarac Camella.

Fran Garcia je u nastavku ovjerio trijumf Vallecana nakon loše reakcije Frenkiea de Jonga. Barceloona je svoje šanse propuštala, sve do 83. minute, kada je 18. prvenstvenim golom Robert Lewandowski smanjio na 2:1, ali gosti više nisu smogli snage da još jednom barem zaprijete i dođu do izjednačenja.

[twitter]https://twitter.com/FansArena4/status/1651342831456272386[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poljak je iskoristio jednu odbijenu loptu nakon udarca Francka Kessiea, te sa ruba peterca zakucao u mrežu. Uspio je zatresti mrežu domaćina i u prvom poluvremenu, ali je bio mali ofsajd pa je on poništen.

Ovaj poraz Barcelona će vjerovatno brzo zaboraviti i mora, pošto joj već za vikend slijedi težak domaći meč protiv petoplasiranog Betisa, dok će Rayo gostovati ekipi Elchea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Da ih sudije otvoreno ne guraju, ovi govvnari bi ispali iz lige
2 0
user1676235346
Ocito Rayo fudbalsku lekciju kako vi to na sportsport ba ovjavite
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi