Barcelona ima sjajnu šansu da obori veliki rekord i tako dodatno nokautira Real Madrid!

Večeras igraju novi meč

Barcelona ima sjajnu šansu da obori veliki rekord i tako dodatno nokautira Real Madrid!

Eldar Ganibegović

Barcelona će biti novi prvak Španije, ukoliko se ne dogodi osmo svjetsko čudo. Tim iz Katalonije ima 11 bodova prednosti i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, a imaju priliku i da obore rekord La Lige.

Real Madrid je sinoć u 31. kolu Primere s 4:2 poražen kod Girone, dok Barcelona svoj meč igra večeras na gostovanju kod Rayo Vallecana.

Ukoliko katalonska ekipa stigne do pobjede na ovom gostovanju, imat će 14 bodova prednosti nad najvećim rivalom i titula se već polako može početi slaviti.

Osim što je Barcelona po 27. put u historiji postati prvak Španije, postoji velika šansa da tim Xavija Hernandeza obori i rekord lige. O čemu se radi?

Kako je pitanje prvaka skoro riješeno, španski "Sport" odlučio je pogledati koje su bile najveće bodovne razlike između prvaka i drugoplasiranog u prethodnim sezonama La Lige.

Ako bi Barcelona do kraja sezone zadržala prednost od 11 bodova ispred druge ekipe, bio bi to šesti takav slučaj u historiji. U prošlosti im je to pošlo za rukom dva puta, a Real Madrid tri puta.

Oglasi

Triput se dogodilo da je na kraju sezone prvak Španije imao 12 bodova prednosti u odnosu na drugu momčad. Barceloni je to uspjelo jednom, a Real Madridu dva puta. Samo jednom je pobjednik La Lige iza sebe ostavio drugu momčad s 13 bodova zaostatka i to prošle sezone. 

Također, samo jednom je španski prvak imao 14 ili 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog. U oba slučaja to je bila Barcelona, u sezoni 2017/18. imali su 14 bodova ispred Atletica, dok su sezonu 2012/13. završili s 15 bodova prednosti ispred Reala.

U ovom slučaju, dakle, Barcelona ima veliku šansu da obori vlastiti rekord. Ako večeras pobijede imat će 14 bodova prednosti i sedam utakmica do kraja da prednost povećaju barem na 16 poena razlike što bi bio novi rekord. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon meča s Rayom, Barcelona do kraja sezone odigrat će još mečeve protiv Betisa, Osasune, Espanyola, Real Sociedada, Valladolida, Mallorce i Celte. v

Protivnici Real Madrida u ligi biti će Almeria, Real Sociedad, Getafe, Valencia, Rayo Vallecano, Sevilla i Bilbao. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi