Rayo Vallecano preslab za Espanyol

Primera

Rayo Vallecano preslab za Espanyol

Edmir Škorić

Nogometaši Espanyola ostvarili su pobjedu u Madridu protiv Rayo Vallecana u 14. kolu španske Primere.

Espanyol je kod pretposljednjeg tima stigao do uvjerljive pobjede. Možda bi se domaći mogli nadati nečemu da njihov golman Ruben nije u 25. minuti skrivio penal i pritom dobio crveni karton.

Sergio Garcia je bio precizan s bijele tačke za 0:1. Isti igrač je iskoristio još jedan penal, u 51. minuti, za vodstvo Katalonaca 2:0. Uspio je Rayo da se malo vrati u igru nakon što je Saul u 81. postigao pogodak.

Međutim, sjajni Garcia nakon dva gola iz penala postiže i jedan iz igre. U 83. minuti je bio strijelac za 1:3, a onda je Stuani u 85. minuti postavio konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol sada ima 18 bodova i već je na osmoj poziciji, dok Rayo ostaje sa 12 bodova na 19. mjestu i samo je Betis lošiji od njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.