Rayo Vallecano se vratio u La Ligu, pet timova iz Madrida u novoj sezoni

La Liga 2

Rayo Vallecano se vratio u La Ligu, pet timova iz Madrida u novoj sezoni

Midhat Šljivak

Rayo Vallecano drugi je učesnik španske La Lige za narednu sezonu.

Tim iz predgrađa Madrida večeras je na svom terenu savladao Lugo sa 1:0 pogotkom Alexa Morena iz 40. minute, te je kolo prije kraja osigurao nastup u La Ligi za veliko slavlje navijača ovog tima koji su okupirali teren nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Tako će se Rayo nakon dvije godine izbivanja ponovo vratiti u društvo najboljih španskih timova, a ranije je plasman u La Ligu po prvi put u historiji osigurala Huesca.

Sporting Gijon pobjedom nad Granadom (2:1) i Zaragoza pobjedom nad Valladolidom (3:2), osigurali su plasman u doigravanje, a za preostala dva mjesta boriće se Cadiz, Valladolid, Osasuna, Numancia i Oviedo.

Iz La Lige su za sada ispali B timovi Seville i Barcelone, a posljednje kolo donosi velika uzbuđenja jer čak šest timova može ispasti u treći rang takmičenja.

Interesantno, Madrid će imati čak pet timova u La Ligi naredne sezone, a pored Raya tu su velikani Real i Atletico, te Getafe i Leganes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi