Razigrani dečki iz Bergama plesali na Anfieldu, prvi osvajač Lige prvaka ispisao crnu historiju

Liga prvaka, 4. kolo

Razigrani dečki iz Bergama plesali na Anfieldu, prvi osvajač Lige prvaka ispisao crnu historiju

A. Čaušević

Atalanta željna osvete za debakl u Bergamu (0:5) je stigla na Anfield i odličnom igrom pobijedila Liverpool s 0:2.

Redsi su nastupili desetkovani u ovom meču, posebno u zadnjoj liniji, međutim to ne umanjuje sjajan nastup italijanskog kluba koji je do pobjede stigao u drugom dijelu.

Alissona je prvo matirao Iličić u 60. minuti poslije lijepe asistenije Gomeza, da bi četiri minute kasnije Gosens zabio i drugi gol.

Računajuči samo 90 minuta Liverpoolu je ovo prvi poraz na Anifeldu nakon 27 mečeva.

Interesantno izabranici Juergena Klopp nisu imali niti jedan šut u okvir gola što svakako zvuči nestvarno, pogotovo nakon pet komada u Bergamu.

U drugom meču grupe D Ajax je očekivano pobijedio Midtjylland. Bilo je 3:1, a svi golovi su postignuti u nastavku.

Gravenberch, Mazroui i Neres su odveli Kopljanike na tri razlike. Poraz Danaca je u 81. minuti ublažio Mabil iz penala.

Dva kola prije kraja Liverpool ima devet, a Ajax i Atalanta po sedam bodova. Midtjylland je još uvijek na nuli.

Preostala utakmica grupe C igrala se na Veledromu. Porto je s 0:2 pobijedio Marseille i približio se plasmanu u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Portugala je do pobjede stigao preko Sanzija i Sergija Oliveire koji je zabio iz penala. Oba tima su meč završila s igračem manje nakon isključenja Balerdija i Grujića.

Ovim porazom Marseille, inače prvi osvajač otkako se takmičenje zove Lige prvaka je upisao 13. poraz zaredom što je najduži niz poraza u historiji ovog takmičenja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Liverpool jadan i ocajan , 90 minuta ni jedan sut u okvir gola / znam da imaju velike probleme sa povredama , ali ovakvu jadnu tekmu od Liverpoola odavno nisam gledao
4 3
Armin29
nisu im penal svirali
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi