Razigrani FK Željezničar savladao HŠK Zrinjski: Sulejman Krpić presudio Plemićima!

Sjajna utakmica na Grbavici

Razigrani FK Željezničar savladao HŠK Zrinjski: Sulejman Krpić presudio Plemićima!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u derbiju 3. kola Premijer lige BiH na Grbavici dočekao Zrinjski i slavio je pobjedu rezultatom 1:0.

Fantastičan meč viđen je na Grbavici. Posebno se to odnosi na igru izabranika Amara Osima koji su potpuno iskoristili činjenicu da su Plemići odmarali određene igrače za evropska takmičenja.

Otvoreno se igralo na Grbavici od prve minute, a Željezničar je bio taj koji je nešto bolje ušao u utakmicu.

Veliku šansu u 10. minuti imao je Asim Zec. Došao je pred Soldu, koji brani njegov udarac. Isti igrač je osam minuta kasnije postiže gol, ali je sudija dosudio sumnjiv ofsajd.

Potom je domaći tim prijetio preko Sadikovića u 24. minuti, Soldo brani, bilo je tu još nekoliko dobrih pokušaja Plavih, ali jednostavno nisu mogli da dođu do gola.

Zrinjski je u finišu prvog dijela došao malo do igre. Oni su zaprijetli preko Čurjurića, a prvo poluvrijeme je okončano novim pokušajem Sadikovića, no na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Plavi su napali i u nastavku. Sadiković je u 50. minuti ponovo dobro šutira, ali ovog puta pogađa spoljni dio mreže.

Ipak, svi napadi domaćim fudbalerima su se isplatili u 59. minuti. Alispahić je šutirao a Krpić dobro prati i nakon velike gužve najbolje se snalazi te pogađa za 1:0 i erupciju oduševljena na Grbavici.

Zrinjski je najbolju šansu na utakmici imao preko rezerviste Hadžića.. Samo što je ušao u igru Irfan Hadžić je došao ispred Erića koji sjajno brani.

Željo je zatim u 77. minuti imao šansu nakon prekida. Sipović je dobro skočio, brani Soldo, a zatim se lopta izbacuje sa gol-linije

Nastavili su Plavi i dalje sa napadima. Igrali su zaista otvoreno, svaki napad je bio opasan po gol gostiju, ali je falila prava završnica.

Ostalo je do kraja 1:0 za Plave koji su došli do druge pobjede u sezoni i imaju ukupno sedam osvojenih bodova. Plemićima je ovo drugi poraz, a imaju i jednu pobjedu.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Željezničar - Zrinjski 1:0 (Krpić 59')

FK Željezničar: Erić, Stevanović, A. Zec, Krpić, Stanić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković, Sipović.

HŠK Zrinjski: Soldo, Gojković, Čurjurić, Čirjak, Zlomislić, Pezer, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Tičinović, Kadušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
S obzirom da niko drugi nema šansu za titulu osim Sarajeva i Zrinjskog, dobro je što je Željo pobijedio vcrs da im otkine 3 boda odmh na početku sezone. Hvala komšije.
17 1
MSOZ101
Super, prije ce Zeljo gubit bodove u Tuzli i Zenici nego Zrinjski. BIT CES OPET PRVAK CEST 1946 !!!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti