Razočarani Pochettino diže sidro: Znate li koja je sljedeća destinacija?

Argentinac napušta Pijetlove

Razočarani Pochettino diže sidro: Znate li koja je sljedeća destinacija?

Čini se kako će trener Tottenhama Mauricio Pochettino konačno dići sidro nakon što je postalo jasno da ni ove sezone neće doći do trofeja.

Podsjetimo, Pochettino i njegov Tottenham su bili u igri za titulu Premiershipa do prije dva kola, ali nakon poraza od Burnleyja i Chelseaja, čini se kako je priča završena.

Engleski mediji, tačnije The Sun, donosi priču kako je Pochettino nakon toga odlučio da je vrijeme za odlazak jer je postalo jasno kako u Tottenhamu nema šansu da osvoji trofej.

Njegova naredna destinacija trebao bi biti Real Madrid, barem tako prenose Englezi. Podsjetimo, Kraljevski klub muku muči ove sezone sa rezultatima, a nakon poraza od Barcelone 3:0 postalo je jasno da se ni Santiago Solari neće dugo zadržati.

Pochettino je već odavno na radaru Reala i ako ovog ljeta ne postane stanovnik Madrida, vjerovatno neće nikad.

Pochettino: Dobar smo tim, ali ne i za titulu

Da je izgubio svu vjeru i nadu u svoj tim nakon poraza od Burnleyja, Pochettino je pokazao odmah na press konferenciji. On je tada poručio da Tottenham nije tim koji može osvojiti titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U posljednjih 10-12 utakmica je potrebno biti jak, dominirati i pokazati da ste pravi kandidat. Mi smo u subotu protiv Burnleyja pokazali da smo dobar tim, da imamo kvalitet, ali to nije bilo dovoljno za titulu. To je realnost i mislim da i igrači misle isto. Iskreno, razočaran sam, nismo pokazali dovoljno energije i stava. Brine me što nismo imali ambiciju", rekao je Pochettino.

Inače, Pochettino je trener Tottenhama od 2014. godine, a prije toga je vodio Espanyol i Southampton.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi