Razočarenje u FK Vitez nakon odluke članova IO NS FBiH

Titula ipak neće u Vitez

Razočarenje u FK Vitez nakon odluke članova IO NS FBiH

S. Mlaćo

Mnogo bure podiglo se u Drugoj ligi Zapad nakon odluke IO Nogometnog saveza FBiH da vrati pobjedu Novom Travniku protiv FK Vitez (3:1).

Naime, gosti su zbog prekršaja domaćina slavili 3:0 službenim rezultatom, te na na kraju slavili jesenju titulu.

Ipak, odluka je promijenjena na pauzi i pobjeda je vraćena domaćinu.

U FK Vitez su razočarani. Izdali su saopštenjem pod naslovom 'Zašto i zbog čega to?'.

"Budući da je domaća ekipa NK Novi Travnik utakmicu završila sa tri igrača mlađa od 21 godine što nalažu propozicije takmičenja, Komesar takmičenja je na osnovu izvještaja delegata utakmice sproveo postupak i na osnovu toga odnio odluku o registraciji ove utakmice službenim rezultatom 3:0 u korist FK Vitez.

Poslije žalbe NK Novi Travnik na prethodnu odluku, Komitet za hitnost NSFBiH donio je odluku o tumačenju člana 28. tačka 03 propozicija takmičeja Druge lige lige FBiH za sezonu 2019/20, a potom Apelaciona komisija NS FBiH je odbila žalbu i ocijenila je kao neosnovanu poslije koje žala nije dozvoljena.

NK Travnik je podnio prijedlog za zaštitu zakonitosti pravilnika Komisija za propise NS FBiH koja je na kraju neuvažavajući sve prethodne odluke donijela neshvatljivu odluku dana 04.12., te predložila IO NS FBiH da ovu utakmicu registruje postignutim rezultatom 3:1 u korist NK Novi Travnik, što je IO na svojoj sjednici održanoj 09.12. nažalost prihvatio i naložio Komesaru takmičenja da utakmiu registruje postignutim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Mišljenja smo i nadamo se da će IO NS FBiH ponovo preispitati svoju odluku i na kraju shodno postojećim pravilnicima i propozocijama NS FBiH preinačiti istu, te ujedno uvažiti sve prethodne odluke Komesara takmičenja Druge lige Zapad, Komiteta za hitnost i Apelacione komisije, a ne neutemeljena lobiranja pojedinih članova IO NS FBiH", stoji u saopćenju Upravnog odbora FK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi