13

Komentari (13)

criticos
Joj što ne mogu ovoga. Računica kaže ovako: 5 stepenika/redova tribine sa temeljima i zidom je cca 10m2 i da pružiš 110m, izađe oko 1100m3*250KM/m3 betona = 275.000KM. Na 1m dužni stanu 3 stolice i izađe ti na 5 redova * 100m - stepenište 5*2m = 1500 stolica. Jedna stolica košta 20KM na veliko i izađe te 30.000KM da se postave stolice. Pristojan teren sa drenažom i zatravljivanjem košta oko 175.000KM (ne mora biti kao Grbavica). Svlačinioce i komentatorsku ložu središ za još 70.000KM boli glava. Znači, da izliješ tribinu od 5 redova + položiš 1500 stolica i središ travu sa drenažom, urediš mokre čvorove i komentatorsku ložu, izađe sve 550.000KM. Znači cca 280.000EUR u 2019 godini treba uložiti da bude pristojno, lijepo i uređeno. Općina Tešanj ima godišnji budžet od 20 miliona KM. Ovo kukanje je meni neprihvatljivo u 21 vijeku. Da je Općina u posljednjih 5 godina po 100.000KM imali bi pismen i uređen stadion. Al jok, daj kukaj da se probleda kroz prste u 2019. godini.
Dino_2000
Hajde ne seri, ovo što je neko od prethodnih komentarisao da su određeni klubovi povlašteni je tačno.Jebem više i taj NS, daj te imenom i prezimenom i odakle su ti kurtoni koji gore sjede i ko oni nešto odlučuju.
Zmaj1353
Poruka upravama i Želje i Sarajeva, da ne degradira ju najveći derbi, najveće utakmice u BiH, sa limitiranjem broja ulaznica i stavljajući u zdenke tzv gostujuće navijače. U sarajevskom derbiju ne postoje gostujući navijači. Dozvolite kao nekad FKS/u bar pola sjevera i dio istoka, aŽelji cijeli jug i dio zapada i sve će krenuti na bolje sa manje tenzija uz zajedničku prijateljsku press konferenciju, dovedite i gradonačelnika taman i da je Skaka. Bolji odnosi, klima a bolja i zarada klubovima
Zmaj1353
Kao što su činjenice o najvećim igračima sa ovih prostora Papetu npr, kojeg poštujem iako nisam navijač FKS. Neke stvari i činjenice moramo poštovati i prihvatiti onakve kakve jesu.
Zmaj1353
Neke činjenice, fakte, historiju moramo poštovati, Ivica Osim je ujedinio, spasio savez, skinuo sankcije i spriječio gašenje saveza a s tim i takmičenja u nogometu/fudbalu.
Zmaj1353
Zašto delegat utakmice Sloboda:Željezničar nije zatražio uklanjanje uvredljivog transparenta koji je mogao uticati na gostujući ekipu, i kolika je kazna Slobodi određena u zbog ovog incidenta. Savez ne zna koju poslugu porati/bez uvrede za čovjeka koji je ovo izjavio u afektu.
Dino_2000
Možda je tebi uvredljiv, nekom možda nije.
Zmaj1353
Zašto gostujući navijači ulaze tek kad počne meč a izlaze 15minuta prije, zbog sigurnosti, čega...
Zmaj1353
Javnost treba dogovoriti proteste pred N/F Savezom. Ušanović je osuđen a Slavica je ostala. Bitno je da u državi sa mizernim plaćam odrediti cijenu karata od 30,40,50,da bi Begić, Slavica i mnogi gosti mogli putovati po "bijelom svijetu. Koliko je delegacija Saveza brojila ljudi u Brazilu, i dajte nam imena, transparentno da bude.
Zmaj1353
Elvedine Begiću nije kompromis kad Savez balansira kazne svima podjednako. Zločin i prekršaj moraju imati stepen, intenzitet. Kazna. Od 5.000za bakljadu iako niti jedna ne padne u teren i manja Širokom, Zrinjskom za povrede sudaca, igrača,stručnog štaba gostujućih ekipa, stampedo i linč gostujućih Igrača velwža, Sarajeva, na stadionu Veleža Bijelim Brijegom koji je prisvojen i otet i to vam je balans. Na čast Begiću i ostalima. 12 MILIONA ste dobili za učešće u Brazilu. Koliko ste uložili u infrastrukturu stadiona, koliko ste travnati terena obnovili.
Zmaj1353
Kapacitet sjedećih mjesta"
Zmaj1353
N/F Savez različito tretira klubove i kriterije. Zrinjski organizira utakmice sa ulazom na tribinu bez stolica još uvijek, Krupa nema travnati teren, mnogi stadioni nemaju dvije odvojene tribine pa s tim nije moguće fizički odvojiti domaće i gostujuće navijače, kapacitet sjedevom mjesta, vip i novinarske lože mnogi klubovi/stadioni nemaju. Široki i Zrinjski imaju poblaštem status u sudačkoj organizaciji i blage ili nikakve kazne zbog fašističkih šovinističkih, rasnih incidenata i dalje. Kukasti križ, U, zastava vjerska Vatikana, slike osuđenih ratnih zločinaca, isticanje transparenata uvredljivog sadržaja u Banjoj Luci.
forza_juve
Ako istupite onda vas treba izbaciti iz svih takmicenja, dosta vise ucjena od nasih klubova. Ako ne ispunjavat zahtjeve onda nema igranja. Umjesto sto kukate izadjite i izbacite cobane iz listice
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.