Razočarenje u Tešnju: "Možda istupimo iz Kupa, očigledno remetimo ciljeve Saveza!"
FOTO: Facebook NK TOŠK

Predsjednik NK TOŠK za SportSport.ba

Razočarenje u Tešnju: "Možda istupimo iz Kupa, očigledno remetimo ciljeve Saveza!"

S. Mlaćo

NK TOŠK revanš susret polufinala Kupa BiH neće odigrati na stadionu u Tešnju. 

Naime, iz izvora bliskih NS BiH saznali da TOŠK neće ugostiti Široki Brijeg na svom stadionu, odnosno da je zahtjev tog kluba odbijen.

Prema propozicijama takmičenja u Kupu BiH za sezonu 2018/19, u članu šest, jasno stoji da se završnica Kupa mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu. Tužna je to vijest za čelnike, nogometaše, navijače i sve simpatizere TOŠK-a koji su se spremali za spektakl u svom gradu.

Kontaktirali smo predsjednika TOŠK-a Edina Jabandžića koji nije krio razočarenje.

"Čitam upravo vaš portal i vijest da ne možemo igrati u Tešnju. Šta da kažem... Nadam se da nije istina, ako je to moguće, jer mi nismo još nismo dobili odluku, saznali smo od vas. Ostaje teza da završnicu Kupa mogu igrati samo premijerligaši, a ovi ostali remete već zacrtane ciljeve Saveza", priča Jabandžić za SportSport.ba, te nastavlja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nije isključeno da istupimo iz takmičenja. Ne treba zaboraviti da je TOŠK na svom stadionu nekada igrao Premijer ligu i ispunjava sve uvjete u Prvoj ligi FBiH. Nije to neki klub koji ima livadu i dvije stative...Ako Savez nije spreman da nam izađe u susret, onda ne treba da bude najmasovnije takmičenje".

Kakvu odluku će donijeti u NK TOŠK nije poznato.

Top Komentari

Zmaj1353
N/F Savez različito tretira klubove i kriterije. Zrinjski organizira utakmice sa ulazom na tribinu bez stolica još uvijek, Krupa nema travnati teren, mnogi stadioni nemaju dvije odvojene tribine pa s tim nije moguće fizički odvojiti domaće i gostujuće navijače, kapacitet sjedevom mjesta, vip i novinarske lože mnogi klubovi/stadioni nemaju. Široki i Zrinjski imaju poblaštem status u sudačkoj organizaciji i blage ili nikakve kazne zbog fašističkih šovinističkih, rasnih incidenata i dalje. Kukasti križ, U, zastava vjerska Vatikana, slike osuđenih ratnih zločinaca, isticanje transparenata uvredljivog sadržaja u Banjoj Luci.
11 1
Zmaj1353
Javnost treba dogovoriti proteste pred N/F Savezom. Ušanović je osuđen a Slavica je ostala. Bitno je da u državi sa mizernim plaćam odrediti cijenu karata od 30,40,50,da bi Begić, Slavica i mnogi gosti mogli putovati po "bijelom svijetu. Koliko je delegacija Saveza brojila ljudi u Brazilu, i dajte nam imena, transparentno da bude.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi