RB Leipzig nema milosti na Borussia-Parku

Bikovi slavili u sklopu 3. kola

RB Leipzig nema milosti na Borussia-Parku

Treće kolo njemačke Bundeslige otvoreno je utakmicom između Borussije M'Gladbach i RB Leipziga.

Gosti su dobili sva prethodna tri duela koji su odigrali na Borussia-Parku, a do trijumfa, ujedno trećeg u sezoni, došli su i večeras slavivši sa 3:1.

Ekipa predvođena Julianom Nagelsmannom odigrala je bolje i na kraju zasluženo došla do pobjede, a prvi gol je viđen u 38. minuti kada je Werner na dodavanje Forsberga doveo svoj tim u vodstvo.

Nakon što se pri rezultatu 1:0 otišlo na odmor, odmah na otvaranju drugog dijela je uslijedio novi gol. U drugoj minuti nastavka Werner je uspio ponovo da zatrese mrežu domaćina i postavi, a iako je u 90. minuti Borussia smanjila prednost, u nadoknadi je trećim golom Werner kompletirao hat-trick i riješio pitanje pobjednika. 

RB Leipzig nakon nove pobjede ima stopostotan učinak u Bundesligi, dok je Borussia M'Gladbach i dalje na jednoj pobjedi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 3. kolo:

Borussia M'Gladbach - RB Leipzig 1:3

Top Komentari

Sloboda
0:2?? glrdajte utakmicu do kraja hahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi