RB Leipzig pobjedom protiv Eintrachta pkazao da će se ponovo boriti za vrh tabele
Werner i Poulsen su bili strijelci za Leipzig

Izabranici Juliana Nagelsmanna stigli i do druge pobjede

RB Leipzig pobjedom protiv Eintrachta pkazao da će se ponovo boriti za vrh tabele

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši RB Leipziga su u 2. kolu nove sezone Bundeslige na svom terenu savladali Eintracht Frankfurt sa 2:1 i tako stigli i do druge pobjede.

Nakon što su u 1. kolu bili uvjerljivi protiv novajlije u ligi Union Berlina na gostovanju sa 4:0, izabranici Juliana Nagelsmanna su stigli i do nova tri boda.

Ipak, gosti su već u 6. minuti mogli stići do vodstva kada je Filip Kostić imao zicer unutar peterca, ali je poslao loptu pored desne stative.

Kazna je stigla samo četiri minute kasnije kada je nakon ubačaja iz kornera Timo Werner pogodio za vodstvo od 1:0.

Domaći su nakon toga bili bolja ekipa na terenu i više su napadali, a Werner je početkom drugog poluvremena mogao stići i do drugog gola, ali je njegov šut sjajno odbranio golman gostiju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je napadao s ciljem da postigne i drugi gol i riješi sve dileme oko pobjednika, a on je stigao u 80. minuti kada je Yussuf Poulsen sjajnim udarcem iz voleja zatresao mrežu Eintrachta za 2:0.

Ipak, gosti su u 90. minuti uspjeli preko Paciencije smanjiti na 2:1, a iako su pokušavali da dođu i do drugog gola, na kraju u tome nisu uspjeli pa su upisali poraz.

Top Komentari

DenisMJ
E, kako padoh na kladionici ovaj mec, to niko ne zna. Odigrao sam gol gol i 4+ i tropa. Gledao sam neke prijedloge na Casino Guru sajtu i sve pogodise samo promasise ovu, katastrofa. Moracu se malo vise fokusirati, da ne uzimam bas sve tipove. a vi momci iz oba tima, dodjete mi bar 700 maraka...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi