Schick sve bliže ambicioznom bundesligašu

Napušta redove Rome?

Schick sve bliže ambicioznom bundesligašu

Češki reprezentativac Patrik Schick vjerovatno će napustiti redove Rome, pišu Italijani.

Schick je u Romu došao u ljeto 2017. godine, ali za vrijeme dosad provedeno u klubu nije se pretjerano pokazao, pa na Apeninima sve češće špekulišu o mogućem odlasku u drugi klub.

Interesanata za Schicka ima prilično mnogo, spominju se Borussia Dortmund, zatim Schalke, no najuporniji je navodno RB Leipzig čiji su čelnici otpočeli pregovore s Romom oko njegovog dovođenja.

Football Italia piše kako Nijemci na sve načine pokušavaju što prije da realizuju cijeli posao, a dva su kluba navodno blizu dogovora prema kojem bi Schick najprije u Leipzig otišao na posudbu s opcijom otkupa koja bi pod određenim uslovima bila obavezna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da se transfer blizu realizacije svjedoči i to što su se u Romi već okrenuli drugim opcijama, a kao Schickov nasljednik pominje se Nikola Kalinić, koji već ima iskustvo igranja u Serie A. 

Prije nego što je došao u Romu, Schick je, podsjetimo, igrao za Sampdoriju, Spartu i Bohemians Prag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi