RB Leipzig protutnjao Dusseldorfom, Fortuna pregažena pred domaćom publikom

Ubjedljiv trijumf Bikova

RB Leipzig protutnjao Dusseldorfom, Fortuna pregažena pred domaćom publikom

Fudbaleri RB Leipziga su u posljednjoj utakmici 19. kola Bundeslige na gostovanju pregazili Fortunu iz Dusseldorfa sa 4:0.

Gosti su furiozno otvorili meč i već u drugoj minuti poveli preko Poulsena, a u devetoj je već bilo 0:2. Drugi gol za Leipzig postigao je Konate na asistenciju Halstenberga.

Igrao se 16. minut kada je Leipzig postigao i treći gol na Esprit Areni i to ponovo preko Yussufa Poulsena koji je time zaključio rezultat prvog poluvremena.

Gosti do četvrtog gola stižu u 68. minuti kada Laimer pogađa za, ispostavit će se na kraju, konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RB Leipzig je nakon 19 kola na četvrtom mjestu na tabeli sa 34 boda i drži mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka. Dusseldorf je do večeras imao četiri pobjede u nizu, a ostali su na 14. mjestu sa 21 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi