Hertha poražena u Leverkusenu, Hadžiću nova šansa u Hannoveru

Bundesliga, 17. kolo:

Hertha poražena u Leverkusenu, Hadžiću nova šansa u Hannoveru

Današnjim utakmicama od 15:30 sati nastavljeno je 17. kolo njemačke Bundeslige.

Hertha našeg Vedada Ibiševića je ovoga puta gostovala u Leverkusenu kod Bayera, a nakon 90 minuta igre bilo je 3:1 u korist Apotekara, koji su do prednosti došli već na samom startu utakmice.

Golman Herthe je matiran u šestoj minuti nakon što je mrežu zatresao Volland, kojem je prethodno asistirao Aranguiz, da bi u 23. minuti već bilo 2:0 zahvaljujući golu koji je postigao Havertz. Ipak, samo tri minute kasnije uslijedio je odgovor gostiju. Prednost Bayera je smanjio Torunarigha, a to je ujedno bio i posljednji gol u prvom dijelu, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:1.

U nastavku utakmice, tačnije u 49. minuti, Bayer je uspio postići još jedan gol, ovoga puta preko Havertza za konačnih 3:1 za BayAreni u Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Identičnim rezultatom slavio je i Schalke na gostovanju kod Stuttgarta. Rudari su o ovom meču poveli već nakon deset minuta igre preko Skrzybskija, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do finiša utakmice. U 70. minuti prednost je udvostručena zahvaljujući Gomezu koji je zatresao sopstvenu mrežu, da bi u narednih deset minuta viđena još dva pogotka, po jedan na obje strane, za konačnih 3:1.

Fortuna Dusseldorf je na krilima Finka ubilježila minimalan trijumf na gostovanju kod Hannovera, a za poraženi tim je i danas igrao, doduše posljednjih pet minuta, mladi bh. nogometaš Benjamin Hadžić. Identičnim rezultatom Freiburg je savladao Nurnberg, dok je RB Leipzig sa 3:2 bio bolji od Werdera.

Bundesliga, 17. kolo:

Bayer - Hertha 3:1
Hannover - F. Dusseldorf 0:1
Nurnberg - Freiburg 0:1
RB Leipzig - Werder 3:2
Stuttgart - Schalke 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi