Ancelotti u hotelu u Leipzigu povukao igrača u stranu: "Uradi to kako znaš"

Od njega očekuje puno

Ancelotti u hotelu u Leipzigu povukao igrača u stranu: "Uradi to kako znaš"

Edmir Škorić

Real Madrid će večeras u 21 sat odmjeriti snage sa Leipzigom u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a duel će se odigrati u Njemačkoj.

Real je evidentno favorit, ali naravno niko, a naročito ne Leipzig, ne treba da se potcjenjuje. Svjestan je toga i Carlo Ancelotti, koji od igrača traži maksimalan oprez i da budu na svom nivou ako misle sa dobrim rezultatom dočekati revanš u Madridu.

Carlo Ancelotti tražio je od svojih igrača veliku koncentraciju, a zbog velikih izostanaka, naročito u odbrani, Italijan strahuje od jedne stvari te od svog golmana očekuje da bude na visini zadatka i da u jednom parametru bude "onakav kakav zna".

Na press konferenciji je Ancelotti već upozoravao kako je Leipzig jak u skoku i da bi to mogla biti opasnost po njegov tim. Brinu ga duge lopte koje će ići prema napadačima Leipziga, zbog čega je odlučio u hotelu prići ukrajinskom golmanu Andriyu Luninu.

"Bit će dosta dugih loptih i moraš biti siguran. Moraš ih rješavati. Uradi to kako znaš", navodno je Ancelotti poručio Ukrajincu.

Oglasi

Lunin je dobio prednost ispred Kepe Arrizabalage otkako nema povrijeđenog Thibauta Courtoisa i očekuje se da Ukrajinac i večeras bude starter, iako dan ranije Ancelotti na press konferenciji nije želio da otkrije ko će biti među stativama.

Momku iz Krasnodara će ovo biti peti uzastopni start pa će, ako se sve ovako nastavi, on biti prvi izbor Reala na golu do kraja sezone, pošto se ne očekuje skori povratak Belgijanca.

Podsjetimo da će, kako stvari stoje, Jude Bellingham zbog povrede propustiti gostovanje u Leipzigu, ali će i pored toga lider La Lige biti favorit.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za kraj dodajmo, iako to vjerovatno svi već znate, duel će suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto, kojem će to biti prvi takav meč, odnosno prvi u nokaut fazi Lige prvka. Nijedan drugi sudija iz BiH prethodno nije došao tako daleko.

Osim utakmice Leipzig - Real, igrat će se i duel Kopenghan - Manchester City. U Danskoj će svakako aktuelni prvak Evrope imati veliku ulogu favorita, ali u fudbalu je danas sve moguće i nikako ne trebamo otpisivati ni Kopenhagen, a ni Leipzig.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti