Van svake pameti: Treninzi koje rade igrači Real Madrida u teretani su baš bizarni

Nije ni čudo što imaju toliko povreda

Van svake pameti: Treninzi koje rade igrači Real Madrida u teretani su baš bizarni

Endin Čaušević

Odjel za povrede u Real Madridu ove sedmice doživio je novi udarac jer je na listi povrijeđenih igrača sada i Eden Hazard.

Hazarda kao da je neko prokleo otkako je na ljeto 2019. godine iz Chelseaja stigao u Real Madrid jer je dosta više vremena van terena zbog povreda nego što je spreman za igru.

Belgijanac se povrijedio prije nekoliko dana i van terena će biti više od mjesec dana. On je osjetio bol u desnoj butini i nije bio u stanju da odradi trening, a pregledi su pokazali da mora mirovati u anrednim sedmicama.

Ovaj 30-godišnjak je od dolaska u Real bio povrijeđen čak 283 dana i propustio je skoro 50 utakmica u svim takmičenjima za manje od dvije godine. No, španski mediji ponovo pišu o treninzima Reala i tvrde da je tu glavni problem.

Naime, u septembru 2019. godine Zinedine Zidane se žalio na treninge koje igrači obavljao u teretani i tvrdio je da su oni prenaporni za fudbalere. Kraljevi su jednom objavili i video iz teretane dok je trajao trening koji je najbolje pokazao u kakvom tempu treniraju, te kakve vježbe rade.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj video je i ovih dana aktuelan na društvenim mrežama i mora se priznati da su treninzi u teretani Real Madrida zaista previše naporni za igrače. Pogotovo su tu neke vježbe koje dodatno stavljaju pritisak na noge igrača, a ovaj video to najbolje pokazuje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doctoroffootball
Video je star vise od godinu dana. Something new baby?
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi