Real, Atletico i Manchester United prate mladog Mohammeda Salisua

Sve su prilike da će defanzivac na ljeto napustiti Valladolid

Real, Atletico i Manchester United prate mladog Mohammeda Salisua

Real Madrid, Atletico Madrid i Manchester United su samo neki od evropskih klubova zainteresovanih za defanzivca Real Valladolida Mohammeda Salisua.

Tako barem tvrdi španski Diario AS, a navodno je Atletico Madrid već uspostavio kontakt sa mladim štoperom iz Gane.

Također, navodi se da Manchester United već odavno prati partije 20-godišnjeg fudbalera Valladolida.

U januaru je Sky Sports pisao da je Southampton zainteresovan za Salisua, ali su se informacije o interesu Manchester Uniteda još ranije pojavile u španskim medijima.

Ono što bi moglo presuditi u potencijalnom Salisuovom transferu (koji se predviđa već za ljeto) jeste činjenica da je njegov menadžer otac veznjaka Manchester Uniteda Juana Mate.

Navodno je za United primamljiva i cijena 20-godišnjeg štopera s obzirom da on u ugovoru sa Valladolidom ima otkupnu klazulu od 12 miliona eura.

Međutim, United bi mogao imati puno jaču konkurenciju od Southamptona u eventualnoj utrci za Salisua s obzirom da pisanja španskim medija o interesu Real Madrida i Atletico Madrida.

Navodno su u Valladolidu zabrinuti upravo zbog Salisuove otkupne klazule čija se visina ne podudara sa fudbalskim kvalitatima i talentom mladog fudbalera i strahuju da će jako brzo ostati bez njegovih usluga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da je Salisu posebno cijenjen među skautima engleskih klubova jer se njegove kvalitete smatraju kao stvorenima za otočki fudbal.

Tako su njegove partije pored već pomenutih Manchester Uniteda i Southamptona pratili i Everton, Newcastle, Norwich...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi