Zvanično potvrđen termin drugog El Classica sezone

Meč od velikog značaja

Zvanično potvrđen termin drugog El Classica sezone

S. Grebović

Ove godine u Španskoj Primeri se vodi možda i najzanimljivija trka za naslov prvaka od svih tzv. Liga petice.

Rukovodstvo ove lige potvrdilo je da će se Real Madrid i Barcelona u 30. kolu sastati 10. aprila od 21 sat.

Upravo bi ovaj meč mogao dati odgovor na pitanje ko otpada iz trke za naslov za prvaka, s obzirom da ova dva velikana imaju velikog rivala, ekipu Atletico Madrida koja je trenutno lider sa 63 boda.

Katalonci su drugi sa četiri boda manje, a Kraljevi poziciju ispod sa šest bodova minusa u odnosu na Jorgandžije.

Raspored je takav da će Realu ovaj duel sa najvećim rivalom pasti u najtežem mogućem trenutku s obzirom da će se on igrati između dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema rasporedu UEFA, mečevi četvrtine finala LP na programu su 6. i 7. odnosno 13. i 14. aprila, pa će Realu biti zaista teško koga god da izvuče na žrijebu u petak u podne.

U prvom El classicu jesenas Real je na Camp Nou slavio rezultatom 3:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi