Real bez problema do četvrtfinala

Kraljevi sigurni

Real bez problema do četvrtfinala

Midhat Šljivak

Real Madrid je bez većih problema savladao moskovski CSKA u revanš susretu osmine finala Lige prvaka rezultatom 4:1, te  ukupnim rezultatom 5:2 prolaze u četvrtinu finala najelitnijeg nogometnog takmičenja u Europi.

Prvih petnaest minuta utakmice proteklo je bez većih prilika na obje strane. Vrijedi izdvojiti samo pokušaj Ronalda iz devete minute, no golman moskovskog tima Chevchugov je bio dobro postavljen, te na drugoj strani pokušaj Duombije, no na njegovu žalost šutirao je neprecizno. U 17. minuti Kaka dobro šutira pored gola CSKA, da bi u 26. minuti Real stigao do vodstva.

Nakon odlične akcije Kaka ubacuje u peterac ruske ekipe, a tamo se najbolje snašao Gonzalo Higuain koji bez problema pogađa mrežu CSKA za 1:0. Najbolju priliku gosti su imali u 34. minuti kada Ahmed Musa šutira sa dvadesetak metara, ali Casillas brani bez većih problema.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju fudbaleri Jose Mourinha. Dobre prilike imali su Kaka i Ronaldo, ali nepreciznost, odnosno golman gostiju Chevchugov spašavaju CSKA. Ipak, u 56. minuti Real stiže do povećanja vodstva. Ronaldo je snažno šutirao sa preko 25 metara, golman gostiju je loše reagova, te se lopta od stative odbila u mrežu za 2:0.

Karim Benzema je u igru ušao u 69. minuti utakmice, a samo četrdesetak sekundi kasnije postiže gol za veliku prednost Kraljeva od 3:0. Sedam minuta kasnije CSKA smanjuje prednost Madriđana. Zoran Tošić je fenomenalno iz igre izbacio Pepea, te fantastičnim udarcem od pod samu prečku savladao Ikera Casillasa za rezultat od 3:1. 

Do kraja susreta joše jedan gol u mreži gostiju. Za konačnih 4:1 pogodio je Cristiano Ronaldo u samoj završnici utakmice.
 

 


szólj hozzá: Real Madrid CSKA 3:0 Benzema

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.