Real bez Ronalda i Balea razbio Eibar

Visoka pobjeda Kraljeva

Real bez Ronalda i Balea razbio Eibar

Edmir Škorić

Real Madrid je na gostovanju kod malog, ali neugodnog Eibara slavio s 4:1 u 26. kolu španske La Lige.

Dosta je bilo govora o nesuglasicama unutar momčadi Reala nakon šokantnog domaćeg remija s Las Palmasom (3:3), gdje su gosti čak vodili 3:1 do 85. minute. 

Naravno, nije samo taj meč zasmetao navijačima Reala, već i poraz na Mestalli, kao i prethodno spašavanje u gostima kod Villarreala, gdje je Zidaneova ekipa gubila 2:0, pa slavila s 3:2.

Za razliku od tih mečeva, Real je u Eibaru lagano danas došao do pobjede i vodio je 3:0 već nakon pola sata igre.

Benzema je u 14. minuti pogodio za 1:0, pa je u 25. minuti povisio na 2:0, a onda asistirao Jamesu Rodriguezu u 29. minuti za 3:0.

U nastavku Asensio je u 60. minuti povisio na 4:0, da bi utješni gol za domaće postigao Pena u 72. minuti. U redovima Reala danas nije bilo Ronalda i Balea. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije 25 kola Real Madrid vodi na tabeli sa 59 bodova, dok Barca ima dva boda manje. 


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi