Real bez većih problema slavio u Malagi

I bez najvećih zvijezda

Real bez većih problema slavio u Malagi

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras u Malagi sa 2:1 protiv istoimenog domaćina u okviru 32. kola La Lige.

Real je prije samo četiri dana odigrao veoma težak revanš susret četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa u kojem je izgubio sa 3:1 na Bernabeu, ali ipak prošao dalje. Taj poraz nije mnogo uticao na izabranike Zinedina Zidana koji su večeras kontrolisali meč.

Real je igrao u izmjenjenom sastavu na ovom susretu. Zidane je odlučio da ne koristi Garetha Balea, Luku Modrića, Cristiana Ronalda i Raphaela Varanea, a na klupi su ostali Toni Kroos i Marcelo. Bez obzira na to prva postava je bila veoma jaka sa Benzemom, Iscom, Asensiom, Casemirom, Kovačićem, Vazquezom...

Kraljevi su poveli u 29. minuti kada je Isco sjajno pogodio iz slobodnjaka protiv bivšeg kluba. Vezista Reala iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio gol. U drugom dijelu nakon sjajne akcije Benzeme i Isca u strijelce se upisao i Casemiro za 2:0. To nije bilo sve što se golova tiče na ovom meču jer je Rolan postigao počasni gol za domaće u 93. minuti za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je ostao na 3. poziciji sa 67 osvojenih bodova, dok je Malaga uvjerljivo posljednja sa samo 17 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi