Real će prihvatiti ponudu za Benzemu
Foto: EPA

Ponuda će biti prihvaćena

Real će prihvatiti ponudu za Benzemu

Midhat Šljivak

Real Madrid će prihvatiti ponudu Arsenala za Karima Benzemu, tvrde mediji u Engleskoj.

Francuski napadač se već dugo povezuje s prelaskom u redove Topnika s Emiratesa. Tim iz Londona je spreman za usluge Karima Benzeme izdvojiti čak 45 miliona eura, što je ponuda koja zadovoljava Real.

Navodno, Kraljevi su za ovu sumu spremni pustiti sjajnog napadača, te će on vjerovatno karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Novac koji dobiju od transfera Benzeme, Real namjerava iskoristiti za dovođenje fudbalera Borussije iz Dortmunda Marca Reusa, za čije usluge su ponovo zainteresovani.

Benzema je sjajnu napadačku karijeru započeo u Lyonu. Nakon pet sezona na Gerlandu, 148 utakmica i 66 postignutih golova, prelazi u redove madridskog Reala. Noseći dres kraljevskog kluba Benzema je tresao protivničke mreže 133 puta u 281 susretu. 

Arsenal već dugi niz godina traga za klasnim napadačemm a izgleda da su ga napokon našli u Karimu Benzemi.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.