"Real je 2013. godine htio platiti 250 miliona eura za Messija"
Florentino Perez je tog ljeta pokušao dovesti Messija, ali nije uspio. Na kraju je prioritet postao Gareth Bale koji je stigao iz Tottenhama za znatno manju sumu novca.

Messijev advokat otkrio

"Real je 2013. godine htio platiti 250 miliona eura za Messija"

E. Čaušević, foto: EPA

Argentinski fudbaler Lionel Messi kraje prošle godine odlučio je da produži ugovor s Barcelonom u kojoj će ostati do ljeta 2021. godine.

Pregovori Barce i Messija trajali su mjesecima, no na kraju su navijači ovog kluba dobili lijepe vijesti. Argentinac je produžio svoju vjernost katalonskom klubu, a ukoliko ga neki klub bude želio dovesti prije isteka ugovora morati će platiti nevjerovatnih 700 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Međutim, poznato je da je prethodnih godina Messi bio na meti nekih klubova, a najviše se povezivao sa Manchester Cityjem. No, španski mediji su otkrili da je 2013. godine čak i Real Madrid pokušao u svoje redove da dovede jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Naime, prije nego što su Kraljevi angažovali Garetha Balea pokušali su dovesti Messija. Advokat porodice Messi, Inigo Juarez, otkrio je da je kraljevski klub bio spreman platiti otkupnu klauzulu koja je prije pet godina iznosila 250 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Messi je odbio tada mogućnost da zabije nož u leđa Barceloni, te je poručio Florentinu Perezu da nema potreba da više šalje ponude na njegovu adresu. Kraljevi su odustali od Messija tog ljeta i doveli su Balea za oko 100 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi