Real kakav planira Zidane: Startna postava kao na Play Stationu

Revolucija u Madridu

Real kakav planira Zidane: Startna postava kao na Play Stationu

Admin Čaušević

Javna je tajna da se u Realu sprema prava ljetna revolucija i značajne promjene u igračkom kadru. 

Ugledni AS koji je blizak dešavanjima u kraljevskom klubu je sastavio moguću startnu postavu Los Blancosa za narednu sezonu.

Kraljevi se već duže vremena dovode u vezu s dovođenjem nekoliko planetarno popularnih igrača, a Zinedine Zidane će prema nekim izvještajima imati čak budžet od 500 miliona eura.

Za sada je na Santiago Bernabeu stigao "samo" Militao iz Porta, dok je navodno završen i transfer Luke Jovića iz Eintrachta.

Za "krupne ribe" čekat će se juli i august. Angažovati Paula Pogbu i Edena Hazarda će biti veoma teško, ali ne i nemoguće jer ta riječ ne postoji u rječniku Florentina Pereza.

Prema prognozama AS-a Zidane namjerava promijeniti sistem igre te od sljedeće sezone igrati u formaciji 4-2-3-1.

Na golu bi trebao stajati Thibaut Courtois. Posljednja linija bi pretrpila najmanje promjena. Carvajal, Marcelo i Sergio Ramos bi zadržali svoje pozicije, dok bi se za mjesto drugog štopera borili Militao i Raphael Varane.

U veznom redu više ne bi trebalo biti Casemira i Tonija Kroosa. Njih bi zamijenili Paul Pogba i Vinicius koji bi igrao iza napadača, a Pogbin partner bi trebao biti Luka Modrić ili Christian Eriksen.

Desno krilo bi igrao Marco Asensio koji je ove sezone nekako pao u zaborav, dok bi lijevo trebao dejstovati Eden Hazard. U špicu bi igrao Karim Benzema.

Niz mladih igrača koji obećavaju poput Jovića i Brahima Diaza bi svoju šansu čekali sa klupe.

Može li se na Play Stationu sastaviti bolji tim Reala od ovoga? Teško je reći...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ovi iz Madrida nikako da skontaju. Napravite još 10 galaktiko timova, Barcelonu više ne možete zaustaviti.
0 8
Arnel925
Pa evo vam Reala sledece sezone Cortua Calvahal - Varane - Ramos - Marcelo Pjanic - Casemiro - Kross Hazard - Benzema/Jovic - Mane
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi