Al Ahly namučio Real, ali nije mogao napraviti čudo: Luka Modrić umalo tragičar Kraljeva

Madriđani idu u finale

Al Ahly namučio Real, ali nije mogao napraviti čudo: Luka Modrić umalo tragičar Kraljeva

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su večeras Al Ahly sa 4:1 i plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Kraljevski klub je večeras u Rabatu nastupio u nešto oslabljenom sastavu i bio bez glavnih zvijezda Karima Benzeme i Thibauta Courtoisa, ali svejedno uspio je da dođe do pobjede i plasmana u veliko finale.

Egipćani su pružili odličan otpor večeras Kraljevima i lavovski su se borili i pokušavali da dođu do izjednečanja i produžetaka, ali je Real na kraju u sudijskoj nadoknadi uspio da slomi otpor protivničke ekipe.

Al Ahly je u prvom dijelu bio zaista odličan. Ovaj tim je imao veliku priliku u 19. minuti kada je Sherif bio u šansi, ali je iz odlične prilike šutirao preko gola madridskog kluba.

Samo deset minuta kasnije ponovo prijeti Al Ahly. Ovaj put u šansi je bio Abdelmonem koji je glavom pokušao s desetak metara, no i ovaj put lopta ide preko prečke.

Real je uzvratio već u narednom napadu. Veliku šansu imao je Vinicius kojeg je odlično uposlio Rodrygo, te je on izašao sam na protivničkog golmana, ali pogađa stativu. Pokušao je i Rodrygo nakon toga, no ostaje 0:0.

Oglasi

Al Ahly ponovo prijeti u 31. minuti. El Shahat je bio u odličnoj šansi i s nekoliko metara je pokušao, no golman Lunin je to sjajno odbranio i spasio Kraljeve.

I kada se očekivalo da nećemo vidjeti golove u prvom poluvremenu Real Madrid je poveo sa 1:0. Odbrana Al Ahlyja pravi veliku grešku koju je iskoristio Vinicius i sjajno lobovao golmana egipatskog kluba za vodstvo Kraljeva.

Početkom drugog poluvremena 2:0 za Real Madrid. Udarac Rodryga brani golman Al Ahlyja, ali na odbijenu loptu natrčao je Fede Valverde i nakon majstorskog lažnjaka pogodio je mrežu protivnika za 2:0.

Međutim, Al Ahly se nije predavao i uspio je da smanji na 2:1. U 64. minuti Camavinga je skrivio penal, a precizan s bijele tačke bio je Maaloul koji je poslao loptu u jednu, a Lunina u drugu stranu.

Samo pet minuta kasnije Al Ahly je mogao da poravna na 2:2 jer je odličnu priliku imao Afsha koji iz sjajne pozicije šutira preko gola Real Madrida.

Desetak minuta kasnije pokušava i Taher glavom, no Lunin je siguran. U 84. minuti Vinicius pada u kaznenom prostoru protivnika, ali sudija je odmahao rukama. Gledao je i VAR snimak, ali se nije predomislio.

Ipak, tri minute kasnije penal za Real Madrid. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Luka Modrić, no El Shenawy je sjajno to odbranio. Promašaj Modrića pogledajte OVDJE.

Al Ahly je pokušao svim silama u sudijskoj nadoknadi da dođe do gola i produžetaka, ali je Real uspio da dođe do gola i sigurne pobjede. U 93. minuti večeras sjajni Rodrygo na asistenciju Ceballosa pogađa za 4:1. No, to nije bio konačan rezultat u osmoj minuti nadoknade novi gol Reala, a ovaj put za 4:1 pogodio je Arribas.

Kraljevi će u finalu igrati protiv Al Hilala koji je jučer iznenadio Flamengo i slavio sa 3:2.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sick_boy
Namucio haha. Promasaj Modrica pog ovdje... A 4 gola nema gdje pogledat... Zna se ko je napisao text...
5 0
Mostarac94
2023 godina caus i sad ne zna video ubacit u tekst
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi