VAR i (ne)pravda spasili Real protiv najslabije ekipe lige, Ancelotti "ohladio" Modrića!

Bilo je svega

VAR i (ne)pravda spasili Real protiv najslabije ekipe lige, Ancelotti "ohladio" Modrića!

Admin Čaušević

Real Madrid je napravio kiks na domaćem terenu nakon što je uspio pobijediti Almeriju. Meč je okončan rezultatom 3:2 uz niz poprilično diskutabilnih sudijskih odluka u drugom poluvremenu i to uglavnom u korist domaćina. 

Kraljevi su osvojila tir boda protiv fenjeraša La Lige iako su imali dva gola zaostaka nakon prvog poluvremena. Meč je obilježila VAR tehnologija.

U prvom poluvremena Almerija je igrala fantastičan fudbal te je imala dva gola prednosti. Već nakon 30-ak sekundi igre za vodstvo je zabio Ramazani.

Gosti su drugi gol i to kakav zabili u 43. minuti kada je fenomenalan volej sa ivice kaznenog prostora uhvatio Gonzalez. Bio je to sigurno njegov gol karijere.

Nastavak donosi preokret, ali i brojne sudijske odluke koje su išle u korist Reala te su na neki način Kraljevima olakšali put do velikog preokreta.

Oglasi

Prvo je u 56. minuti za Los Blancose dosuđen diskutabilan kazneni udarac kojeg je Jude Bellingham nekako uspio pretvoriti u gol.

Šest minuta kasnije Almerija je zabila treći gol, ali se ponovo javila VAR soba i sviran je zaista sporan prekršaj nad Bellinghamom zbog čega je gol poništen.

U 67. minuti Vinicius je zabio gol koji je poništen, ali je nakon pregledanja snimka sudija Maeso pokazao na centar iako su kamere pokazale da je Vinicius igrao rukom.

Oglasi

Preokret je kompletiran duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Carvajal spasio Real. Inače, meč je bio produžen za čak 13 minuta.

Trener Almerije Garitano je nekoliko puta tokom meča rukama gestikulirao da ne može da vjeruje šta se dešava zbog čega je na kraju i isključen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da hrvatski reprezentativac Luka Modrić nije dobio ni minut za igru iako je Carlo Ancelotti izvršio svih pet izmjena. 

Šta je razlog Modrićevog neigranja nije poznato, ali je očigledno da Ancelotti nije smatrao kako bi Hrvat danas mogao biti igrač preokreta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Čim vidiš da penal madrid gubi na poluvremenu slobodno ugasi tv i idi stavi 500 eura u kladionicu na preokret ili penal ili crveni DA.Sigurna opklada hehe
5 2
user1613662710
Kradja stoljeca nisam navijac Barcelone nit pratim Spanjolsku ligu,al ovo je krada stoljeca stvarno
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi