Gospoda? Kako da ne! Igrači Almerije otkrili Realovu tamnu stranu: "Pokradu nas, prijete nam..."

Kontroverzna pobjeda Kraljeva

Gospoda? Kako da ne! Igrači Almerije otkrili Realovu tamnu stranu: "Pokradu nas, prijete nam..."

A. Čaušević

Možda i najkontroverznija utakmica ove sezone u La Ligi odigrana je na stadionu Santiago Bernabeu gdje je Real uspio pobijediti Almeriju na jedvite jade i to, mnogi će reći, uz sudijsku pomoć. Poslije meča igrači Almerije su imali šta reći o svom negativnom iskustvu na čuvenom stadionu.

Almerija je pokazala svoje ogorčenje kontroverznim odlukama sudija na meču protiv Real Madrida. Posebno su iz ovog kluba bili glasni u izjavama poslije meča.

Nakon posljednjeg zvižduka uslijedio je niz kritika, optužbi, a svi koji su davali izjavi su bili praktično bez dlake na jeziku.

"Netko je odlučio da ne možemo pobijediti ovdje i tako se dogodilo", jadao se Marc Pubill u prvoj izjavi nakon okončanog susreta. Bio je to početni signal za pljusak kritika.

Još oštriji u svojoj izjavi bio je Gonzalez Molero koji je otišao toliko daleko kazavši da im se i prijetilo.

Oglasi

"Odlazimo s osjećajem da smo pokradeni. Nema načina da se to prihvati. Ovo što se danas dogodilo prelazi sve granice."

"Prijetili su nam i povrh toga misli da su napravili dobru stvar. To me jako boli, ali La Liga je svjetlosnim godinama daleko od Premiershipa", oštro je kritikovao Melero.

Edgar se pridružio oštrim pritužbama svojih saigrača. "Vidite da druga ekipa može svašta reći sudiji na metar od njega, a mi ne možemo."

"Mnogo je razlika. Razumijem da su oni Real Madrid, a mi Almerija, ali... Ovo je takmičenje koje treba biti fer prema svima, a ponekad je teško vidjeti da je tako."

Trener Almerije Garitano je bio blizu da ostvari najveću pobjedu u svojoj karijeri, ali je na kraju isključen zbog protesta.

Oglasi

"Nemam šta reći. Isključili su me što sam se mnogo bunio. Vidjeli ste utakmicu i što se desilo", rekao je ovaj trener te nastavio:

"Moje mišljenje? Nema veze, jer će me kazniti za izjave i to je bezvrijedno. Nisam mu rekao ništa uvredljivo, ali istina je da sam se mnogo bunio, logično."

Podsjećanja radi, Almerija je na stadionu Santiago Bernabeu vodila sa 0:2, ali je na kraju poražena sa 3:2 i to poslije kontroverznih sudijskih odluka u drugom poluvremenu uglavnom u Realovu korist.

VAR je interevenisao tri puta, a svaki put u Realovu korist što je prvi takav slučaj u dosadašnjem dijelu La Lige.

U izjavi poslije utakmice trener Reala Carlo Ancelotti je kazao da smatra kako je sudija sva tri puta donio ispravne odluke te da nije pogriješio.

S ovim porazom Almerija je ostala zakucana za dno La Lige sa svega sedam bodova i smjer ka ispadanju u niži rang je sve jasniji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Sta je to cudno.. ?? Godinama im se štima..to je real Madrid..perez dila kokain a da ne namjesta utakmice ..cccc
5 1
user1676235346
Opet Caus glupi po Realu koji debil ocito
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi