Efikasan meč u Madridu, Real u četvrtfinalu

Nova pobjeda Kraljeva

Efikasan meč u Madridu, Real u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Real Madrid je i u revanšu bio bolji od Atalante, pa zasluženo ide u četvrfinale Lige prvaka.

Madriđani su u Bergamu slavili s 1:0, a večeras su ovjerili plasman među osam najboljih na Starom kontinentu, pošto su goste iz Italije savladali s 3:1.

Mnoge stvari riješili su pogotkom Karima Benzeme u 34. minuti i nakon velike greške gostujuće odbrane, konkretno golmana Spotiella. Taj gol je donekle 'ovjerio' plasman Kraljeva u narednu rundu takmičenja.

U 52. minuti velika prilika za Real, Mendy je uposlio Viniciusa, a Brazilac šutira pored gola u stopostotnoj šansi. Samo šest minuta kasnije, penal za domaće.

Toloi je srušio Viniciusa, prekršaj je bio očigledan, a Sergio Ramos je bio precizan s 11 metara. Interesantno da je VAR provjeravao situaciju jer je faul napravljen na liniji kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zapata je u 67. minuti imao šansu za Atalantu, no nije uspio da savlada Courtoisa, a minutu kasnije Real zamalo da dođe do trećeg gola. Ipak, Benzemin udarac glavom brani Sportiello, a onda Francuz iz blizine pogađa stativu.

Real je popustio do kraja, Muriel je u 83. smanjio na 2:1 prekrasnim golom iz slobodnjaka, ali samo dvije minute kasnije Asensio pogađa za konačnih 3:1. Na terenu je prethodno proveo 120 sekundi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Mogu li se u četvrtfinalu sresti sa Barcelonom ili je tek od polufinala moguće?
18 6
Noone
Hoće ih City, Bayern, ili PSG opucati u sljedećem krugu, nisu svjesni
8 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi