El Clasico opravdao sva očekivanja: Real u srcu Katalonije stigao do pobjede i promašivao zicere!

Madriđani slave

El Clasico opravdao sva očekivanja: Real u srcu Katalonije stigao do pobjede i promašivao zicere!

E. Škorić

Prvio El Clasico u novoj sezoni odigran je danas na Camp Nou stadionu, a Real Madrid je uspio savladati Barcelonu s 3:1.

Iako na tribinama nije bilo gledatelja zbog mjera protiv pandemije koronavirusa, nogometaši su pružili fantastičnu partiju i svi mi koji smo gledali meč pokraj TV ekrana mogli smo da uživamo u pravom nogometu.

Bilo je jasno šta nas čeka već u petoj minuti, kada Real dolazi do vodstva. Benzema je proigrao Valverdea, ovaj izašao sam pre Neta i pogodio u suprotni ugao Bacinog gola. Samo tri minute kasnije pogodak i na drugoj strani. Mladi Ansu Fati pogađa iz blizine nakon ubačaja Jordija Albe s lijeve strane.

Veliku šansu imao je domaći tim u 24. minuti. Messi je prošao Ramosa i pucao, ali Courtois brani. Nekoliko dobrih akcija do kraja prvog dijela, ali ostalo je 1.1 do polaska u svlačionice na petnaestominutni odmor.

U 51. minuti velika šansa, pošto je Fati šutirao nakon solo prodora na desnoj strani, ali lotpa ide pored gola.Tri minute kasnije Fati opet u centru pažnje. Centrirao je na drugu stativu s desne strane, Coutinho puca pored lijeve stative Realovog gola.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti. Nakon povlačenja Ramosa i Lengleta u šesnaestercu Barcelone, VAR je uočio da je Francuz skrivio najstrožu kaznu, a Ramos je s 11 metara zabio za, ispostavit će se, pobjedu Madriđana.

Do kraja je Barcelona svim silama napadala, tražila pogodak, ali je Real iz opasnih kontranapada bio bliže svom novom golu. U završnici meča proslavio se Barcin golman Neto koji je branio zicere gostujućim nogometašima. Da su svi u Barceloni bili danas na tom nivou... I dok je Barca pokušavala doći do boda, Real je uspio postići treći. Rezervista Luka Modrić je odbijenu loptu lijepo pospremio u mrežu nakon štoi je prethodno "bacio" Neta na pod.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodajmo da bh. reprezentativac Miralem Pjanić danas nije dobio priliku za igru, iako se nadao da će napokon zaigati u jednoj od najvećih svjetskih utakmica. 

Barceloni je ovo drugi ligaški poraz i sa sedam bodova je na 10. mjestu, dok je Real Madrid lider sa 13 bodova i sada je na omjeru od četiri pobjede, jednog remija i jednog poraza. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Šta da se kaže na utakmicu? Real bez pomoći sudija ne zna odigrati meč a Barcelona sa ovakvom promahom u odbrani nema šta tražit. Igraju sa Mesijem kao hendikepirani čovjek se samo šeta po terenu indolentan potpuno a ova žuta holandska ****a su šlag na tortu
10 28
Ajax11
Ramos je prava zvjer! Ovo se radja jednom u 1000 godina
19 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi