Spektakularan El Clasico u Saudijskoj Arabiji: Real nakon produžetaka do finala Super Kupa
FOTO: AS

Bolji od Barcelone

Spektakularan El Clasico u Saudijskoj Arabiji: Real nakon produžetaka do finala Super Kupa

H. Zilić

Prvi duel polufinala Super Kupa Španije koje se igra u Saudijskoj Arabiji odigrali su Barcelona i Real Madrid na stadionu Kralj Fahd u Rijadu.

Konačan rezultat je glasio 2:3 za Real nakon produžetaka (2:2) u vrlo zanimljivoj utakmici.

Real je bolje otvorio meč. Imali su nekoliko dobrih prilika preko Benzeme i Asensija, a kruna svega stigla je u 24. minuti.

Busquets je izgubio loptu na sredini terena, Benzema je uzeo loptu dodao do Viniciusa koji je zakucao loptu u mrežu Ter Stegena za 0:1.

Nakon gola Reala napadi Barcelone, Gavi je propustio dobru priliku, pa Ferran Torres, zatim i Dembele, a u 41. minuti sreća uz Katalonce.

Dembele je odlično prošao ubacio loptu u sredinu, Militao u pokušaj da izbije pogađa Luuka De Jonga, a lopte se od De Jonga odbija do stative i od stative u mrežu, vara Courtoisa i to je bilo 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U drugom poluvremenu Real je imao zrelije šanse, ali ni Barcelona nije igrala povučeno. U 64. minuti dobra akcija Reala, ali Benzema je loše uposlio Vinicusa koji je bio u dobroj situaciji. Na drugoj strani Alves je imao šansu, ostalo je 1:1.

Igrala se 72. minuta, kada je Real izveo lijepu akciju, a nakon dosta odbijanja i gužve lopta dolazi do Benzeme koji pogađa za 1:2.

Nakon gola Reala šansa za goste preko Fatija, zatim i Real je zaprijetio preko Rodryga i Casemira, ostalo je 1:1.

U 83. minuti gol za Katalonce. Fati je sjajno iskoristio centaršut Albe i pogodio glavom za 2:2.

Isti fudbaler je u 85. minuti imao šansu za Barcelonu, Courtois brani, a minut kasn ije šansa i za Pedrija, Nacho spašava Real i duel je otišao u produžetke.

U produžecima real je imao više šansi, a to koriste u 98. minuti kada Valverde pogađa za 2:3, što je bio i rezultat prvog produžetka.

U drugom produžetku bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 2:3 za Real, koji će u finalu Super Kupa igrati sa boljim iz duela Atletico Madrid - Atlethic Bilbao koji je na rasporedu sutra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zasluženo!Hala Madrid y nada mas
12 24
Mahir
**** katalonsku kurvu
11 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi