Licemjerno ponašanje Real Madrida - "Mi vas od 2011. upozoravamo na loše sudijske odluke"
Real je često u brojnim skandalima oko sudijskih odluka, a ovog puta su se odlučili povući kada je njihovom rivalu počelo goriti pod nogama (Foto. EPA)

Nevjerovatno

Licemjerno ponašanje Real Madrida - "Mi vas od 2011. upozoravamo na loše sudijske odluke"

M. Šljivak

Ekipa Barcelone našla se u velikom skandalu oko plaćanja jednog od čelnika sudijske komisije za 'pošteno' suđenje. Jose Maria Enriquez Negreira čovjek je kojem je od 2016. do 2018. godine katalonski klub isplatio 1.4 miliona eura za savjete, a ispostavilo se da su na njegov račun i ranije uplaćene ogromne cifre. Oko skandala se bune svi klubovi osim najvećeg rivala Real Madrida koji se ne oglašava o svemu.

Jose Maria Enriquez Negreira čovjek je koji je za savjete o sudijama naplatio milionske cifre od Barcelone. Godinama je ovaj nekadašnji čelnik sudijske komisije La Lige savjetovao Barcu kako se odnositi prema sudijama koje dobiju na utakmicama.

Španski klubovi odlučili su javno podići glas protiv katalonskog diva. Atletico Madrid je pozvao ekipe da se oglase i uskoro će klubovi objaviti zajedničko saopštenje.

Među potpisnicima saopštenja neće biti Real Madrida. Kraljevi šute o ovom skandalu najvećeg rivala, a madridski list Marca otkriva zašto je to tako.

"Real Madrid je odlučio da šuti o slučaju Barcelona-Negreira jer je Real upozoravao na brojne sudijske greške od 2011. godine. Klub sada smatra da problem pripada onima koji ih godinama unazad nisu slušali", piše Marca.

Tako su Kraljevi lopticu prebacili na sve druge. Ne žele ništa komentarisati o suđenju, a mnogi tvrde da je ovo istinsko licemjere kraljevskog kluba.

Oglasi

Real je i sam često dio kontroverznih sudijskih odluka. Dosta je optužbi, posebno od strane Barcelone i Atletica, kako sudije sviraju u korist Kraljeva i da se to dešava već godinama unazad.

Iz Atletica su bili bijesni i nakon jučerašnjeg derbija i isključenja njihovog igrača Angela Corree. Smatraju da su drastično oštećen.

"U posljednje vrijeme često na ovom stadionu završavamo meč s 10 igrača. Nadam se da u narednom meču nećemo početi s igračem manje", rekao ljutiti golman Jan Oblak nakon meča.

Trener Atletica Diego Simeone imao je također problem s onim što je vidio na terenu. Nije ni on nimalo zadovoljan.

"Moglo je otići u oba smjera. Nekada je odluka za vas, nekada protiv. Ipak, kada god dođemo ovdje odluka je protiv nas", rekao je Diego Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

BetOle vam nudi zaista vrhunsku ponudu klađenja na fudbalske utakmice. Španska La Liga je kao i uvijek posebno svima primamljiva.

Registrujte se na BetOle OVDJE i počnite svoju dobitnu avanturu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Svaka cast Realu. Bore se protiv sudija, saveza, uefe, fife i brucelone i opet su najtrofejnijij i najveci klub na svijetu. RESPEKT!!!!
5 4
user1676165683
Ko o čemu ***** o poštenju…. Fuj
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi