Dovoljan je bio Benzemin jedan gest da Asensio propadne u zemlju od stida

Real nije uspio pobijediti Atletico

Dovoljan je bio Benzemin jedan gest da Asensio propadne u zemlju od stida

A. Čaušević

Madridski derbi igran na stadionu Santiago Bernabeu okončan je bez pobjednika. Duel Reala i Atletica završen je rezultatom 1:1 i Kraljevi su sve bliže oproštaju od odbrane titule prvaka.

U očekivano napetom meču Real je imao više od igre, pa čak i igrača više većim dijelom drugog poluvremena, ali nije uspio slomiti Jorgandžije.

Gosti su uspjeli čak i povesti preko Gimeneza, ali je u finišu utakmice 18-godišnji Alvaro donio bod Los Blancosima i pomogao svom timu da izbjegne poraz.

Mogao je Real u prvom poluvremenu doći i do vodstva. Jednu sjajnu situaciju upropastio je Asensio kada je bio sebičan.

Iako je imao potpuno samog Karima Benzemu španski ofanzivac je šutirao i propala je dobra prilika za postizanje gola.

Oglasi

Francuz je odmah poslije toga pokazao Asensiju da je bio sam, a svjestan šta je uradio Španac je uputio sam pogled prema Francuzu.

I Carlu Ancelottiju se nije svidjelo šta je Asensio uradio, ali je svejedno svog igrača ispratio aplauzom.

Neriješen rezultat u Madridu je svakako najviše pogodovao Barceloni koja eventualnom pobjedom nad Almerijom može otići na +10 u odnosu na Real i staviti titulu u sef. 

[twitter]https://twitter.com/atletienglish/status/1629575002767994881[/twitter]

Inače, iz Atletica su imali dosta pritužbi na sudijski kriterij arbitra Manzana koji je isključio Correu zbog udaranja Antonija Rudigera u drugom dijelu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jorgandžije su i objavile krvavu nogu argentinskog fudbalera uz sarkastičnu poruku da ovako izgleda noga njihovog agresora.

Žestok je bio i Jan Oblak koji je kazao da je posljednjih pet derbija Atletico dobio crveni karton te da bi bilo najbolje da sljedeći derbi od starta počnu igrati sa igračem manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi