El Clasico opravdao očekivanja: Sada postoji samo jedan neporažen tim u Španiji

Realu velika pobjeda

El Clasico opravdao očekivanja: Sada postoji samo jedan neporažen tim u Španiji

Edmir Škorić

Jedan od najvećih derbija na svijetu odigran je danas u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu, a Real je bez većih problema pobijedio Barcelonu rezultatom 3:1.

Barcelona je s liderske pozicije dočekala današnji meč, iako i Real ima jednak broj bodova (22), no Katalonci su imali nevjerovatnu gol-razliku (22:1) i zahvaljujući njoj bili su prvi.

To se, međutim, danas promijenilo i Real je nakon pobjede otišao na +3, mada je jasno da nas do kraja prvenstva čeka velika borba ljutih rivala za titulu.

Što se tiče današnjeg duela, stiče se dojam da je Barcelona premalo pokazala i da je Real bez većih problema iskontrolisao meč i upisao pobjedu. Nije ni domaćin briljirao, ali je bio zreliji i spremniji za ovih 90 minuta.

Nakon mirnog uvoda meča, prvi gol viđen je već u 12. minuti. Vinicus je probio lijevu stranu i trčao sam s loptom prema Ter Stegenu. Na kraju je uspio da šutira, a Barcin golman odbranio je njegov pokušaj. Lopta se onda odbija do Karima Benzeme, a taj ne griješi u takvim situacijama.

Bio je to Karimov 12. gol u mečevima protiv Barcelone, te je time prestigao Luisa Suareza, koji je u dresu Barce Realu utrpao 11 komada.

Oglasi

U 26. minuti Barca je mogla do gola. Raphinha je dodao s dsne strane, ali Lewandowski je poslao loptu preko gola.

U 35. minuti Madriđani su imali za ove prilike i ovakve mečeve ogromnih 2:0. Dobra i duga akcija Reala, na kraju je Mendy prizemnu loptu gurnuo na nekih 17 metara od gola, a Federico Valverde sjajno pogađa u donji desni ugao nemoćnog Ter Stegena.

Benzema se radovao u 51. minuti uvjeren da je 3:0, no ubzro se okrenuo i vidio podignutu zastavicu linijskog sudije, koji je opravdano poništio gol Francuza zbog ofsajda.

Katalonci u 74. minuti protestuju, traže penal nakon pada Lewandowskog, ali nisu ništa dobili. U 78. minuti Ansu Fati loše šutira, bila je to šansa da se gosti vrate u meč.

Ni iz čega se Barcelona ipak vraća u život u 83. minuti. Ferran Torres je zabio nakon dobrog prodora i ubačaja Fatija sa lijeve strane i nakon što je Lewandowski atraktivno loptu prepustio svom saigraču na drugoj strani.

Barcelona je dobila krila, imala je dovoljno vremena da se spasi prvog ovosezonskog poraza u La Ligi, ali nije uspjela, pa je Real sada jedini neporažen u španskom šampionatu.

Dobru šansu imala je Barcelona u 87. minuti, ali nedostajalo je malo sreće. Inače, na golu Reala branio je Lunin, rezervni golman, pošto prvi čuvar mreže slavnog kluba Thibaut Courtois nije bio spreman nakon povrede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 90. minuti Garcia je nagazio nogu Rodryga, a sudija je otišao do monitora naknando da poleda ovu situaciju, pa je pokazao na bijelu tačku. Upravo je Rodrygo preuzeo odgovornost i pogodio.

Kraljevi će već za tri dana u goste Elcheu, dok će Barcelona u srijedu ugostiti ekipu Villarreala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Rutinski, Hala Madrid !
18 7
user1663816644
Najbolji tim na svijetu.Hala Madrid!
15 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi