Ancelotti uradio nešto što se rijetko viđa u fudbalu, Xavi nije nasjeo na takav potez

Poznati sastavi Real Madrida i Barcelone

Ancelotti uradio nešto što se rijetko viđa u fudbalu, Xavi nije nasjeo na takav potez

Endin Čaušević

Fudbalski svijet s nestrpljenjem očekuje početak prvog ovosezonskog El Clasica koji se igra na Santiago Bernabeu.

Real Madrid i Barcelona igrat će danas veliki derbi u okviru devetog kola španske La Lige, te se s pravom očekuje novih spektakl ljutih rivala.

Ovo je sigurno jedan od najvećih derbija u svijetu fudbala, a o netrpeljivosti između Real Madrida i Barcelone ne treba ni pričati jer je to već dobro poznata stvar.

Prvi ovosezonski El Clasico igra se danas na Santiago Bernabeu s početkom od 16:15 sati što je neobičan termin za jednu takvu utakmicu.

Međutim, jasno je da je to zbog navijača iz ostatka svijeta jer je to satnica prema kojoj skoro svi mogu gledati ovu utakmicu, a za marketing i zaradu od TV prava je to itekako bitna stvar.

Do početka utakmice u Madridu ostalo je više od sat vremena, ali Carlo Ancelotti i Xavi Hernandez su već saopštili sastave.

Oglasi

Ancelotti je čak dva sata prije početka utakmice otkrio svoje karte što se ne dešava baš često u svijetu fudbala. S druge strane, Xavi nije to uradio tako rano i nije nasjeo na trik iskusnog stručnjaka, te je odlučio malo sačekati.

Trener Barcelone je sastav svog tima otkrio skoro sat vremena kasnije. Najveće iznenađenje je odluka da od prve minute na desnom beku igra Sergi Roberto što je iznenadilo mnoge.

Ancelottijev najveći problem je sigurno izostanak Courtoisa i umjesto njega na golu je Lunin, a također i Rudiger je ostao na klupi nakon nezgodne povrede čela koju je zadobio protiv Shakhtara.

S druge strane Xavi je u dosta većim problemima s povredama. Ohrabrujuća vijest je oporavak Koundea koji se odmah vratio u prvi sastav, a nakon lošeg rezultata protiv Intera napravio je Xavi i još nekoliko promjena u sastavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid: Lunin, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Valverde, Tchouameni, Modrić, Vinicius Junior, Benzema.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Kounde, Eric Garcia, Balde, Busquets, Pedri, De Jong, Raphinha, Dembele, Lewandowski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Sretno KRALJEVI.
8 2
zilan66
Sretno Katalonci
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi