Real Madrid bez problema protiv Rome, Džeko dobro čuvan

Liga prvaka, grupa G

Real Madrid bez problema protiv Rome, Džeko dobro čuvan

Fudbaleri Real Madrida porazili su večeras na stadionu Santiago Bernabeu Romu sa sigurnih 3:0 u okviru 1. kola grupne faze Lige prvaka.

Real i Romu su u grupi G skupa sa CSKA Moskvom i Victoriom Plzen, a Madriđani su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu.

Oni su večeras bili apsolutno dominantni u odnosu na Romu te su stvorili nekoliko stopostotnih prilika i njihova pobjeda je na kraju trebala biti i uvjerljivija.

Na samom startu susreta Real je stvorio dvije dobre prilike preko Garetha Balea i Isca, ali promjene rezultata nije bilo. I u nastavku prvog dijela Real je bio dominantniji, ali na prvu narednu šansu čekalo se sve do 38. minute kada je zaprijetio Sergio Ramos, ali ostalo je 0:0.

Ipak, da tako ne ostane sve do kraja poluvremena pobrinuo se Isco koji je fantastičnim golom u posljednjoj minuti prvog dijela doveo svoj tim u vodstvo.

U nastavku susreta vidjeli smo zaista pravu dominaciju Reala. Prvo je Gareth Bale u 51. minuti pogodio prečku, da bi četiri minute kasnije Luka Modrić zaprijetio, ali ostalo je 1:0. Ipak, samo tri minute kasnije Modrić je fantastično uposlio Balea koji još bolje pogađa za 2:0.

Kasnije se Roma malo trgnula pa je stvorila nekoliko finih situacija pred golom Navasa, ali Kostarikanac je bio vrlo siguran na golu. Do kraja susreta Real je imao još nekoliko prilika prije svega preko Asensia, ali rezultat nije mijenjao sve do kraja meča kada je Mariano Diaz spektakularnim golom postavio konačnih 3:0.

U drugom meču ove grupe sastali su se Victoria Plzen i CSKA, a na kraju je bilo 2:2. Oba gola je za domaće postigao Krmencik, dok su za goste pogađali Chalov i Vlašić.

Liga prvaka, 1. kolo:

Real Madrid - Roma 3:0

Victoria Plzen - CSKA Moskva 2:2 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Onaj Shick nije ni za Sprecu
10 0
AMKO
Da Roma ima sredinu nebi on bio dobro cuvan sredine im nije bilo nigdje
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi