Kamera u tunelu snimila scenu za pamćenje, nekada igrao u Rijeci, a sada s bratom bije bitke

Braća Fernandez u centru pažnje

Kamera u tunelu snimila scenu za pamćenje, nekada igrao u Rijeci, a sada s bratom bije bitke

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su na gostovanju ubjedljivo pobijedili Cadiz sa 3:0 i maksimalno iskoristili novi kiks Barcelone. U centru pažnje nakon utakmice našla su se dvojica igrača ovih ekipa zbog scene iz tunela koja je sve oduševila.

Kraljevski klub je bez većih problema uspio da pobijedi Cadiz sa 3:0, a briljirao je Rodrygo koji je zabio dva fantastična gola i upisao je asistenciju kada je Jude Bellingham zabio treći pogodak za goste iz Madrida.

Igrači Real Madrida imali su mnogo više razloga za zadovoljstvo jer su došli do važnih bodova u borbi za prvo mjesto na tabeli La Lige.

S druge strane za Cadiz je ovo bio sedmi poraz u sezoni, te se ovaj tim nalazi na desetoj poziciji i čini se da im opet slijedi borba za opstanak u najjačem rangu španskog fudbala.

No, pored sjajnih poteza i golova koje smo vidjeli na terenu tokom sinoćnje utakmice najbolji detalj na kraju kamera je snimila u tunelu Cadizovog stadiona i to nakon što je meč završen.

Oglasi

U centru pažnje našli su se braća Nacho i Alex Fernandez koji su sinoć igrali jedan protiv drugog, a nakon utakmice su sa svojim sinovima sjeli na stepenice tunela kako bi kratko popričali.

Kamera je uspjela da zabilježi sjajan trenutak koji je obilježio meč Cadiza i Real Madrida, te oduševio fudbalsku javnost u Španiji.

Inače, braća Fernandez prošla su školu fudbala Real Madrida i stariji Nacho je uspio da se izbori za ostanak u kraljevskom klubu, te je već 11 godina član prvog tima dok njegov brat Alex nije imao te sreće.

Alex nije dobio priliku da debituje u prvom timu Real Madrida i napustio je klub još prije deset godina kada je potpisao za Espanyol.

Mlađi brat Fernandez igrao i u HNK Rijeka

Alex Fernandez je dio svoje karijere proveo čak u susjednoj Hrvatskoj gdje je nastupao u dresu Rijeke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Rijeku je stigao iz Espanyola na posudbu u januaru 2015. godine i odigrao je drugi dio sezone u hrvatskom klubu. Za Rijeku je ovaj 31-godišnjak odigrao ukupno 11 mečeva, zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Pored Espanyola i Rijeke igrao je još za Reading i Elche, dok je u Cadiz stigao još 2017. godine i za ovaj klub je upisao čak 226 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Ne razumijem zašto se javnost ibreti ako dva brata popričaju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti