Ancelottijeve riječi vraćaju osmijeh na lice Luke Modrića, ali mogu da zabrinu navijače BiH
Ancelotti je na press konferenciji nahvalio Modrića, ali i golmana ukrajinske reprezentacije (Foto: EPA)

Real ponovo slavio

Ancelottijeve riječi vraćaju osmijeh na lice Luke Modrića, ali mogu da zabrinu navijače BiH

Edmir Škorić

Real Madrid je danas gostovao u Cadizu te slavio sigurnu pobjedu rezultatom 3:0. Tako su Kraljevi iskoristili jučerašnji kiks Barcelone, sada se nadaju i kiksu Girone koja igra sutra.

Uprkos brojnim povredama, Ancelottijev tim je bio sjajan i u Cadizu stigao do visoke pobjede, a istakao se Rodrygo koji je dao dva gola i upisao asistenciju.

Ono što je zanimljivo, Brazilac nije trebao da počne, ali je nekoliko minuta prije početka meča upao u sastav jer je Brahim Diaz imao stomačne probleme.

"Nažalost, Diaz je imao probleme neposredno prije meča. Želio sam da Rodrygo odmori jer je trenirao tek juče nakon dugog puta iz Brazila", rekao je Ancelotti.

Ancelotti je također obavijestio novinare o ostalim igračima, počevši od Luke Modrića, koji je u drugom poluvremenu zadobio povredu, a zamijenio ga je Dani Ceballos. Na sreću, radi se samo o preopterećenju.

Oglasi

“To je preopterećenje. Samo to. Modrić je bio veoma dobar. Danas je igrao na drugoj poziciji, veoma dobar u odbrani", objasnio je Italijan.

Ancelotti zadovoljan Ukrajincem

Hvalio je i golmana ukrajinske reprezentacije, kojeg ćemo gledati u novembru protiv BiH u polufinalu baraža. Ancelotti je zadovoljan kako je Lunin branio, ali ističe da će Kepa kada bude spreman opet biti "jedinica".

"Važno je da je Lunin bio spreman kada je Kepa povrijeđen, mislim da će se vratiti u utakmici protiv Granade."

Jude Bellingham je također patio od problema s ramenom i navodno je morao da uzima tablete protiv bolova da bi učestvovao u današnjoj utakmici. Zamijenjen je odmah nakon što je postigao treći gol na utakmici u 74. minuti. "Jude je dobro. I dalje ima problema s ramenom, ali se dobro osjeća sa zaštitom".

Na kraju, mediji su ga pitali za Rudigera, koji bez prestanka igra, a potom i za odsustvo Davida Alabe. On je ove sezone odigrao 13 utakmica u ligi, jednu je propustio zbog suspenzije, a redovno je nastupao i za reprezentaciju Njemačke.

“Danas je sumnja bila Alaba ili Rudiger. Više sam volio da odmorim Alabu jer Cadiz često koristi duge lopte i Rudiger bi nam u tome mogao više pomoći. Ipak, odmor Rudigera bi mogao biti ideja za naredne utakmice”, zaključio je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je privremeno opet na vrhu tabele sa 35 bodova, barem dok se ne odigra meč Girone i Athletica. Girona ima bod manje i utakmicu manje, Atletico je treći sa 31 bodom, koliko ima i Barcelona.

Reala, Barcu i Atletico sada čekaju mečevi u Ligi prvaka, a naredog vikenda nastavlja se trka za titulu. Real će imati uslovno rečeno lagan posao jer dočekuje Granadu, dok će se međusobno sastati Barca i Atletico Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
...da zabrinu navijače BIH? Teško, da navijače BIH išta može zabrinuti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti