Real Madrid će na ljeto ponuditi Tottenhamu zamjenu Garetha Balea za Christiana Eriksena

Madriđani ne odustaju od igrača Spursa

Real Madrid će na ljeto ponuditi Tottenhamu zamjenu Garetha Balea za Christiana Eriksena

S. Pašalić

Nakon odlaska Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus Gareth Bale je trebao preuzeti glavnu ulogu u timu iz Madrida.

Međutim Velšanin je razočarao igrama u Madridu i u posljednje vrijeme čak teško počinje utakmice u početnoj postavi s obzirom da Santiago Solari sve više preferira Viniciusa Juniora.

Bale je zapravo na kraju prošle sezone htio napustiti Real, ali je odlazak Cristiana Ronalda poremetio sve u Madridu pa je Velšanin ostao i trebao je biti naredni vođa Madriđana.

Iako je imao priliku da se dokaže, on je potpuno razočarao i mnogo se pisalo o njegovom odlasku iz kluba ove zime, ali se to nije desilo i Bale je ostao u klubu.

Španski list Marca danas donosi vijest da će Real na ljeto ponuditi Balea Tottenhamu kao zamjenu za Christiana Eriksena. S obzirom da je Bale igrao u Tottenhamu šest godina prije nego što je prešao u Real vrlo lako bi mogao pristati na ovu zamjenu.

Tottenham je ove zime postavio ogromnu cijenu za Eriksena

Britanski mediji su konstantno pisali o interesu Real Madrida za dovođenje Christiana Eriksena iz Tottenhama, za kojeg je trostruki uzastopni prvak Evrope spreman ponuditi 100 miliona funti.

Međutim, Tottenham je za svog fudbalera odredio cijenu koja je i više nego duplo veća od one koju su Kraljevi namjeravali platiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

AS i The Mirror tvrde da je vlasnik kluba Daniel Levy poručio da Christian Eriksen može ići ali za 225 miliona funti, što je zaista ogromna cifra čak i za Real Madrid.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda, Realu je prioritet dovesti neku novu zvijezdu u ljetnom prelaznom roku. Prvi na listi želja su Eriksen i Hazard, a iz ove perspektive se čini da će španski velikan lakše doći do Belgijanca, nego do Danca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi