U Madridu svi šokirani izborom France Footballa, Courtois je iskreno rekao šta misli o tome

Cityju nagrada za najbolji tim

U Madridu svi šokirani izborom France Footballa, Courtois je iskreno rekao šta misli o tome

Edmir Škorić

U Španiji su bili jako iznenađeni i oštro su kritikovali izbor France Footballa za klub godine tokom sinoćnje ceremonije u Parizu povodom dodjele Zlatne lopte.

Karim Benzema je s potpunim pravom dobio Zlatnu loptu, ali sve je u Madridu i Španiji šokirala odluka da nagrada za najbolji klub ode u ruke Manchester Cityju.

Drugi je bio finalist Lige prvaka Liverpool, a treći španski prvak i evropski klupski prvak Real Madrid. To je izazvalo negativne reakcije španskih navijača, medija i poznatih osoba, pa čak i samog madridskog velikana.

Odmah nakon proglašenja dobitnika ove nagrade, Real je na Twitteru objavio emotikon s očima kako bi pokazao svoje iznenađenje i zbunjenost.

Legenda kluba Iker Casillas među prvima je osudio ovu odluku organizatora. "Smiješne nagrade...", odmah je napisao bivši golman na Twitteru, a nekoliko minuta kasnije dodao ironičnu: "Čestitam Real Madridu za ovo treće mjesto..."

Oglasi

Nezadovoljstvo slavnog čuvara iskazalo se i činjenicom da je golman Kraljeva Thibaut Courtois zauzeo tek sedmo mjesto na listi za Zlatnu loptu, ali je ipak uzeo nagradu za najboljeg na svojoj poziciji.

"Sretan sam zbog Thibauta Courtoisa! Uvjerljivo NAJBOLJI GOLMAN NA SVIJETU. Ono što me ne veseli je što nije bio na postolju za ovu Zlatnu loptu. I dalje ne razumijem na što se pozivaju oni koji biraju dobitnika ove nagrade", objavio je Casillas, koji je kasnije dodao: "Među nekoliko stvari u kojima se slažem s France Footballom je dobitnik Zlatne lopte".

Sam Courtois također se nije složio s nagradom koju je osvojio Manchester City.

"Svi smo napravili čudne grimase kad smo saznali da su pobijedili", bio je iskren Courtois.

Njegov saigrač Toni Kroos također nije propustio izraziti iznenađenje. "Treći najbolji tim za sezonu 2021./22. - sretan Real Madrid?", retorički je upitao na Twitteru Nijemac svoj klub.

Madridski listovi Marca i AS vijest o ovoj nagradi stavili su na posebno mjesto na svojim stranicama, ističući u naslovima iznenađenje Realove pozicije i Cityjeve nagrade. As je u današnjem izdanju čak stavio i sljedeći naslov: "Sarkazam večeri: City, momčad godine ispred Liverpoola i Real Madrida".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brojni navijači također su preplavili društvene mreže objavama u kojima izražavaju svoje ogorčenje na France Football.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi