Real Madrid do kraja sezone domaće utakmice igra van svog doma

Renoviranje u toku

Real Madrid do kraja sezone domaće utakmice igra van svog doma

Esmer Oštraković

Naredne sedmice, tačnije 11. juna, nastavlja se i La Liga, a Real Madrid susrest će se sa jednom velikom promjenom.

Naime, obzirom da će se utakmice igrati pred praznim tribinama uprava Real Madrida odlučila je da se utakmice ne igraju na Santiago Bernabeuu.

Tako će domaće utakmice do kraja sezone Real Madrid igrati na trening terenu, Alfredo Di Stefano koji se nalazi u Valdebebasu, te ima kapacitet 6000 ljudi.

Na tom stadionu zvanične utakmice igra Realova druga ekipa, Castilla. Na ovaj potez uprava Real Madrida odlučila se jer će iskoristiti ovaj period za renoviranje Santiago Bernabeua.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Planiran završetak renoviranja stadiona bila je 2022. godina, ali obzirom na sadašnju situaciju, sve to bi se moglo desiti dosta ranije.

Kada je riječ o stadionu u Valdebebasu, na njemu se postavlja nova rasvjeta, te prostor za reklame i VAR tehnologiju, kako bi se na njemu mogle igrati utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi