Tri pojačanja sa kojim će Perez Real Madrid učiniti najmoćnijim timom na svijetu

Već se spremaju veliki poslovi

Tri pojačanja sa kojim će Perez Real Madrid učiniti najmoćnijim timom na svijetu

A. Čaušević

Mediji naklonjeni Real Madridu već pripremaju teren za naredni prijelazni rok Real Madrida.

Real Madrid je uspio napraviti "nevidljivu" smjenu generacija pošto je u timu sve manje igrača koji su uspjeli osvojiti tri puta Ligu prvaka zaredom.

Prošle sezone zahvaljujući kombinaciji mladosti i iskustva Real se popeo na tron Evrope, ali je generalni dojam da postoje ekipe koji imaju bolji i potentniji igrački kadar kao što su prije svih PSG i Manchester City.

Florentino Perez je tokom prošlosti u nekoliko navrata od Kraljeva pravio najmoćniji tim svijeta, a isto namjerava uraditi i narednog ljeta, barem tako tvrdi madridski AS.

Stari vuk u planu ima dovođenje trojice fantastičnih napadača koji će od Reala učiniti najmoćnijim timom na svijetu, uz sve to i značajno će podmladiti ekipu.

Karim Benzema, Toni Kroos i Luka Modrić neće moći igrati dovijeka na aktuelnom nivou i Perez je svjestan da trebaju pojačanja u veznom redu te napadu.

Oglasi

AS predviđa da će Real u odbranu dovesti Joaoa Cancela iz Manchester Cityja. Iz redova Građana će doći i Erling Haaland, dok će vezni red pojačati Jude Bellingham.

Tako bi od 2024. godine udarni tim aktuelnog prvaka Evrope trebao izgledati ovako: Courtois - Cancelo, Alaba, Militao, Carvajal - Bellingham, Tchouameni, Valverde - Vinicius, Haaland, Rodrygo.

To znači da će Kraljevi u svom taboru za dvije sezone imati čak trojicu od trenutno pet najskupljih igrača svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi prema trenutnoj vrijednosti igrača najskuplji je Kylian Mbappe(205.6 miliona eura), zatim slijede Vinicius(185.3 miliona), Haaland(152.6), Pedri(135.1) i Bellingham(133.7).

Preostaje da se vidi ko bi ovaj tim predvodio sa klupe pošto je Carlo Ancelotti ranije izjavio da će mu Real biti posljednji klub u trenerskoj karijeri. Italijanu ugovor ističe upravo na ljeto 2024. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

znalac001
Real Madrid vec jest najmocni tim na svijetu
2 0
King_Kenny
...ja sam citao ovdje da su sve dogovorili i sa Mbappeom,dolazi 2073.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi