Real probao do sada neviđenu taktiku: Tri pasa kao uvertira za nezapamćenu bruku

Potpuni promašaj

Real probao do sada neviđenu taktiku: Tri pasa kao uvertira za nezapamćenu bruku

Admin Čaušević

Osim kod prekida izgleda da je u modernom fudbalu od krucijalnog značaja postalo i kretanje sa centra kako bi se postigao prvi gol. To je bezuspješno na gostovanju kod Girone demonstrirao Real Madrid.

Na stadionu Municipal de Montolivi Real Madrid je doživio propisnu bruku pošto je primio četiri gola od domaće Girone za oproštaj od La Lige. Konačan rezultat glasio je 4:2.

Dok su čekali prvi zvižduk sudije Iglesiasa Villanuevu igrači Reala su pripremili do sada neviđenu taktiku, ali to je sve bila uvertira za brodolom.

Čak sedam igrača Kraljeva je bilo poredano na liniji centra. Lopta je bila u nogama Modrića, dok su poput čunjeva svojoj polovini stajali Kroos, Militao i Rudiger.

Ranije je nešto slično primjenjivao Napoli, ali su izabranici Luciana Spalettija stajali u postavci 8-2, dok se se Kraljevi odlučili za postavku 7-1-1-1 što do sada nije viđeno.

Oglasi

Carlo Ancelotti je imao za cilj da iskoristi brzinu i agilonost svojih igrača, međutim sve se završilo očajno. Uspjeli su razmijeniti tri pasa, prije nego što su izgubili loptu.

Možda je i sam start utakmice upućivao da Kraljeve čeka pravi brodolom jer su u nastavku meča primili čak četiri gola i to od istog čovjeka.

Primiti četiri gola od Girone svakako je ispod časti za klub reputacije Real Madrida, bez obzira što se nije radilo o toliko značajnoj utakmici.

Sedam utakmica prije kraja Real je na -11 u odnosu na Barcelonu koja ima i susret manje pa je kristalno jasno da će trofej La Lige u sljedećoj sezoni biti u vlasništvu Katalonaca.

Naime, utakmicu života o kojoj će vrlo izvjesno pričati svojim unucima je odigrao izvjesni Taty Castellanos koji je uspio servirati poker aktuelnim prvacima Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je klub koji postoji više od stoljeća, suočili su se Los Blancosi sa mnogim velikim igračima tokom prošlosti, a samo rijetki su im uspjeli postići četiri gola.

Posljednji koji je to uspio prije Castellanosa bio je Robert Lewandowski prije deset godina kada je sadašnji član Barcelone nosio dres Borussije Dortmund.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Koji glup novinar moras biti da kazes za ovo da je nazapamcena bruka,ti si bruka BH novinarstva,tope jedan
2 0
Joe17
Mislis da on sam sebe konta? Kod njih svaki clanak nevidjena bruka itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi